M-RCV
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Το Ισραήλ παρουσιάζει οπλισμένο ρομποτικό όχημα αναγνώρισης (Εικόνες)

Το ισραηλινό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε την Δευτέρα πως θα ξεκινήσει την δοκιμή ενός νέου ρομποτικού, μη επανδρωμένου οχήματος μάχης, το οποίο αναπτύσσουν αρκετές ισραηλινές εταιρείες όπλων. 

Το Medium Robotic Combat Vehicle (M-RCV), δηλαδή "Μεσαίο Ρομποτικό Όχημα Μάχης", αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην αμυντική έκθεση Eurosatory, η οποία έλαβε χώρα στο Παρίσι. Το όχημα ενσωματώνει αρκετές "υπερσύγχρονες τεχνολογίες", σύμφωνα με το υπουργείου της χώρας, συμπεριλαμβανομένων ενός εκτοξευτή αντιαρματικών πυραύλων, ενός συστήματος μεταφοράς drone, της ικανότητας να μεταφέρει βαριά φορτία και εξελιγμένων δυνατοτήτων εκτέλεσης ελιγμών. 

Η ρομποτική πλατφόρμα αναπτύχθηκε από την BL Advanced Ground Support Systems, ενώ ο πυργίσκος με το πολυβόλο 30 χιλιοστών αναπτύχθηκε από την Tank and APC Directorate του ισραηλινού υπουργείου. Το ενεργό αμυντικό σύστημα (σύστημα προστασίας) αναπτύχθηκε από την Elbit Systems, και ο εκτοξευτής πυραύλων, ο οποίο είναι ικανός να εκτοξεύει τους αντιαρματικούς πυραύλους Rafael Advanced Defense Systems (γνωστοί και ως πύραυλοι Spike), αναπτύχθηκε από την Israel Aerospace Industries. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υπουργείο της χώρας ανέφερε πως το όχημα έχει την ικανότητα να κρατήσει ένα drone για "τολμηρές αποστολές αναγνώρισης" και συστοιχία παθητικών αισθητήρων, ανεπτυγμένη από την Elbit και την Foresight Autonomous.

"Οι δυνατότητες του M-RCV περιλαμβάνουν μία λύση υψηλής αυτονομίας για τολμηρές αποστολές αναγνώρισης και ελεγχόμενη φονική ικανότητα σε καταστάσεις παντός εδάφους," είπε το ισραηλινό υπουργείο σε σχετική δήλωση. "Επιχειρείται κατά την διάρκεια της μέρας και της νύχτας σε σενάρια παντός καιρού, ενώ δίνεται έμφαση στην επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα, την απλοϊκότητα, την ελάχιστη παρέμβαση του χειριστή και την ενσωμάτωσή του σε ετερογενείς, μη επανδρωμένες συστοιχίες."

Το υπουργείο ανέφερε πως δοκιμές σε "αντιπροσωπευτικά σενάρια" αναμένεται να ξεκινήσουν αυτό το έτος. Από την άλλη δεν υπάρχει κάποια ημερομηνία που υπολογίζεται πως το όχημα θα είναι έτοιμο για παράταξη. 

Οι αμυντικές ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν ήδη παρατάξει αυτόνομα οχήματα μάχης για την υποστήριξη περιπολιών στο στα σύνορα του κράτους στην Λωρίδα της Γάζας.

Μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους χρησιμοποιούνται με αυξανόμενη συχνότητα από στρατούς διαφόρων χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας. Οι ρόλοι τους περιλαμβάνουν υλικοτεχνική υποστήριξη, αφαίρεση ναρκών, παροχή ισχύος πυρός, μεταφορά αγαθών και εξοπλισμού, όπως επίσης αναγνώριση και παρακολούθηση σε αμφισβητούμενες και μη περιοχές. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...