Mission Master XT – Fire Support module
Κόσμος

Η Rheinmetall παρουσιάζει νέα μονάδα υποστήριξης πυρός για αυτόνομο όχημα (Εικόνα)

Η γερμανική Rheinmetall παρουσιάζει μία ολοκαίνουρια μονάδα για την πλατφόρμα Rheinmetall Mission Master XT στην έκθεση Eurosatory στο Παρίσι από τις 13 μέχρι τις 17 Ιουνίου. Ανεπτυγμένη σε συνεργασία με την UVision, αυτή η νέα μονάδα υποστήριξης πυρός είναι εξοπλισμένη με το σύστημα περιπλανώμενων πυρομαχικών HERO 120, παρέχοντας κοντινή και αποτελεσματική εμπλοκή.

Το HERO 120 είναι ένα έξυπνο, υψηλής ακρίβειας σύστημα περιπλανώμενων πυρομαχικών με μοναδική αεροδυναμική δομή, ικανό να εκτελεί χτυπήματα ακριβείας. Η μεγάλη ποικιλία του από κεφαλές πολλαπλών σκοπών επιτρέπει αρκετά αποτελεσματική εμπλοκή με όλους τους τύπους στόχων, διασφαλίζοντας ελάχιστη παράπλευρη ζημιά. Η συνεχής παρακολούθηση σε συνδυασμό με την αρχή "human in the loop" επιτρέπει υπολογισμένες και ακριβείς επιθέσεις, οι οποίες γίνονται ακριβώς τον σωστό χρόνο και προσαρμόζονται στις συνεχείς αλλαγές της κατάστασης. 

Η ηλεκτροπτική/υπέρυθρη συσκευή πλοήγησης του συστήματος HERO 120 επιτρέπει την εμπλοκή με στόχους που δεν βρίσκονται στην γραμμή θέασης (Non-Line of Sight - NLOS) κατά την διάρκεια μέρας και νύχτας, διατηρώντας ακριβή ανίχνευση στατικών και κινούμενων στόχων. Εξαιτίας του μικρού του προφίλ, δημιουργούνται χαμηλά ακουστικά και θερμικά αποτυπώματα, κάνοντας το συγκεκριμένο σύστημα περιπλανώμενων πυρομαχικών ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για μαχητικές δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Η ενσωματωμένη λύση παρέχει στις δυνάμεις της πρώτης γραμμής μία νέα ανεξάρτητη ικανότητα να ανιχνεύουν, να παρακολουθούν και να εξουδετερώνουν με ακρίβεια βαριούς τεθωρακισμένους στόχους από μεγάλο βεληνεκές σε απαιτητικές συνθήκες πεδίου μάχης, συμπεριλαμβανομένων περιβαλλόντων που δεν υπάρχει GPS ή σε περιοχές όπου γίνονται παρεμβολές στις επικοινωνίες. Όλα αυτά γίνονται χωρίς την ανάγκη εξωτερικής υποστήριξης. 

Αυτή η τελείως νέα έκδοση είναι βασισμένη στην πλατφόρμα Mission Master XT, το τελευταίο μέλος της επιτυχημένες οικογένειας Mission Master της Rheinmetall, η οποία και περιλαμβάνει αυτόνομα, μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους (A-UGV). Η Mission Master XT τα πάει πολύ καλά σε ακραίες επιφάνειες και μπορεί εύκολα να διαχειριστεί πάγο, χιόνι και συνθήκες μείον του μηδενός, όπως επίσης και αμμώδεις, βραχώδεις και βουνώδεις τοπογραφίες. Με τις εξελιγμένες αμφίβιες ικανότητές της, η Mission Master XT μπορεί να επιπλεύσει, να κολυμπήσει και να διατηρήσει πλήρη μεταφορική ικανότητα. 

Ο diesel κινητήρας της της επιτρέπει να διανύσει 750 χιλιόμετρα χωρίς την ανάγκη ανεφοδιασμού, ενώ οι μπαταρίες λιθίου-ιόντος επιτρέπουν 6 ώρες αθόρυβων επιχειρήσεων παρακολούθησης. Ένα συνεχές σύστημα φουσκώματος προσαρμόζει την πίεση των ελαστικών με βάση τις ανάγκες του εδάφους, ενώ διατηρεί το όχημα εν κινήσει, ακόμη και με τρύπες έως 2 χιλιοστών στις ρόδες. 

GALLERY

Mission Master XT – Fire Support module
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...