Mission Master
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Οι Βρετανοί δημιουργούν ρομποτική διμοιρία με μη επανδρωμένα οχήματα

Για τρίτη φορά, το βρετανικό υπουργείο άμυνας υπέγραψε συμβόλαιο με την Rheinmetall για το πρόγραμμα Διμοιρίας Ρομποτικών Οχημάτων (Robotic Platoon Vehicles - RPV). Το RPV πρόγραμμα είναι ένα πείραμα τριών φάσεων που εκτελείται για να καθοριστεί κατά πόσο μπορούν τα μη επανδρωμένα οχήματα να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα μάχης και τις δυνατότητες απόβασης στρατευμάτων ολόκληρων διμοιριών. Για την Spiral 3, την τελική φάση του προγράμματος, οι Βρετανοί επέλεξαν για άλλη μια φορά να συνεργαστούν με την Rheinmetall Canada.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο βρετανικός στρατός παρήγγειλε τέσσερα Rheinmetall Mission Master SP - Αυτόνομα Μη Επανδρωμένα Οχήματα Εδάφους Παρακολούθησης (A-UGV) σε σχηματισμούς πληροφοριών, αναγνώρισης, παρακολούθησης στόχου και αναγνώρισης (intelligence, surveillance, target acquisition and reconnaissance - ISTAR) και τρία Rheinmetall Mission Master SP - Οχήματα Μεταφοράς Φορτίου. Το Ηνωμένο Βασίλειο παρήγαγε συνολικά οχτώ Mission Master οχήματα σε προηγούμενες φάσεις του προγράμματος. Το Rheinmetall Mission Master SP είναι μέρος της οικογένειας Αυτόνομων Μη Επανδρωμένων Οχημάτων Εδάφους (A-UGV), η οποία αναπτύχθηκε από την Rheinmetall Canada. 

Η νέα παραγγελία, η οποία έγινε τον Ιανουάριο του 2022, προγραμματίζεται να παραδοθεί πλήρως μέχρι το τέλος του φετινού Αυγούστου. Η παραγγελία περιλαμβάνει γενική εκπαίδευση, υπηρεσίες υποστήριξης και εφεδρικά εξαρτήματα. Η Rheinmetall Canada είναι η βασική κατασκευαστική, ενώ συνεργάζεται με την Rheinmetall Provectus, το ρομποτικό της τμήμα με βάση την Οτάβα.

Mission Master SP

Το Mission Master SP είναι ένα μικρού μεγέθους μη επανδρωμένο όχημα σχεδιασμένο να ακολουθεί στρατιώτες παντού, με stealth τρόπο. Ευκίνητο και αρκετά εύκολο να μεταφερθεί, το Mission Master SP διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα χαμηλού αποτυπώματος, λειτουργία αθόρυβης οδήγησης και συμπαγής μέγεθος για να ξεφεύγει όταν ανιχνεύεται από οποιαδήποτε απειλή. Όπως κάθε μέλος της οικογένειας Mission Master μη επανδρωμένων οχημάτων, το Mission Master SP ,με ένα PATH αυτόνομο κιτ (A-kit). Αυτή η αποδεδειγμένη, αξιόπιστη και αυτόνομη σύνθεση εξελιγμένων αισθητήρων και αλγορίθμων επιτρέπει στα Mission Master οχήματα να βρίσκουν την ασφαλέστερη πορεία μέσω επικίνδυνων περιβάλλοντων και απαιτητικών εδαφών και κατ' επέκταση να ολοκληρώνουν τις αποστολές τους απρόσκοπτα.

Όχημα Παρακολούθησης

Το Mission Master SP - Όχημα Παρακολούθησης έρχεται εξοπλισμένο με το ISTAR φορτίο. Αυτή η μονάδα υποστηρίζει αποστολές ανεφοδιασμού, εκτελεί αθόρυβες επιχειρήσεις παρακολούθησης και μεταφέρει φορτία. Κατασκευασμένο να βελτιστοποιεί την περιστασιακή αντίληψη, η σύνθεση αισθητήρων της μονάδας ISTAR μπορεί εύκολα να αλλαχθεί αναλόγως της απαιτήσεις της αποστολής. Οι αισθητήρες αυτοί παρέχουν ακριβής ανίχνευση στόχου, αναγνώριση και ταυτοποίηση σε μεγάλες αποστάσεις, ανεξάρτητα καιρού και φωτισμού. Διευκολύνουν επίσης την έγκυρη προειδοποίηση και την ταυτοποίηση χημικών απειλών σε περιπτώσεις χημικού πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μονάδα ISTAR είναι τοποθετημένη στην οροφή μίας βελτιωμένης έκδοση του οχήματος Mission Master SP. Οι βελτιώσεις έγιναν με βάση τα σχόλια και την κριτική πελατών και των δοκιμών που έγιναν στα οχήματα. Για παράδειγμα, η πλατφόρμα Mission Master SP περιλαμβάνει πλέον μία diesel γεννήτρια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παρατεταμένες αποστολές. 

Όχημα Μεταφοράς Φορτίων

Το Mission Master SP - Όχημα Μεταφοράς Φορτίων μειώνει το φορτίου που μεταφέρουν οι στρατιώτες, αυξάνοντας έτσι την ευκινησία τους και την αποδοτικότητά τους. Το ισχυρό A-UGV μπορεί να μεταφέρει προμήθειες, τακτικά κιτ και ιατρικό εξοπλισμό, είτε ανεξάρτητα (σε λειτουργεία follow-me), είτε σε λειτουργεία κονβόι, μαζί με άλλα Mission Master οχήματα. 

Αγέλη Λύκων

Η καναδική Rheinmetall έχει παρουσιάσει μία ιδέα, με την ονομασία "αγέλη λύκων" (wolf pack), η οποία ουσιαστικά είναι ένα σμήνος οχημάτων Mission Master. Η "αγέλη λύκων" αποτελείται από μία ομάδα Mission Masters που θα εργάζονται μαζί για να επιτυγχάνουν διάφορες αποστολές όπως παρακολούθησης και εντοπισμού στόχου χρησιμοποιώντας τις εξελιγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης τους για την διατήρηση περιστασιακής αντίληψης. Την "αγέλη" χειρίζεται απομακρυσμένα ένας χειριστής, ο οποίος στοχεύει στη ολοκλήρωση μίας αποστολής παρά στα ατομικά καθήκοντα κάθε οχήματος. Τώρα που ο βρετανικός στρατός διαθέτει αρκετά Mission Master οχήματα, μπορεί να ξεκινήσει πειραματισμούς με το wolf pack μέσω του Λογισμικού Διοίκησης και Ελέγχου της Rheinmetall. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...