Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

H Ρωσία έκανε αυτό που κιότεψε η Ελλάδα-Συνέλαβε Τούρκους μπουκαδόρους ψαράδες για παράνομη αλιεία

Τον περασμένο Δεκέμβριο με αφορμή την περιβόητη "μάχη της τσιπούρας' γράφαμε: Τι θα γινόταν αν όπως συνέλαβαν οι Τούρκοι τον αστυνομικό μας, συλλαμβάναμε εμείς Τούρκους “μπουκαδόρους” ψαράδες;

Από τότε κύλησε κι άλλο νερό στο αυλάκι, οι Τούρκοι ψαράδες συνέχισαν να προκαλούν 

Σήμερα οι Ρώσοι τόλμησαν να κάνουν αυτό που κιότεψαν άπειρες φορές οι ελληνικές αρχές! 

Ο Ρωσικός στρατός συνέλαβε δύο τουρκικά αλιευτικά σκάφη με 12 ψαράδες στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας. Η Ρωσική Ομοσπονδία κατηγόρησε τους ψαράδες για έλλειψη εγγραφής για την αλίευση ψαριών. Το αναφέρει το CNN Turk.

Οι βάρκες μεταφέρθηκαν στα περίχωρα της Σεβαστούπολης, τα ψάρια κατασχέθηκαν (περίπου 1.500 ιππόγλωσσα) και στους ψαράδες επιβλήθηκαν πρόστιμο 30.000 δολαρίων.

Η τουρκική έκδοση διαψεύδει τις δηλώσεις των Ρώσων ότι τα πλοία δεν είναι νηολογημένα. Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, όλα είναι εντάξει με αυτό - το ένα είναι νηολογημένο στο λιμάνι του Gemlik και το άλλο στο Sarieri. Όμως, όπως είπε ο πρόεδρος του ιχθυοσυνεταιρισμού Rumelifeneri, Yashar Sert, και τα δύο σκάφη δεν είχαν άδεια και, στην πραγματικότητα, ασχολούνταν με την πειρατεία. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους ψαράδες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ