Κόσμος

Καταγγελίες που σοκάρουν! Απαγάγουν Τσετσένους και τους στέλνουν να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Αρκετές Τσετσενικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και μπλόγκερ, αναφέρουν εκκλήσεις Τσετσένων σχετικά με απαγωγές και πως στέλνονται έπειτα ως ''εθελοντές'' στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι απαχθέντες αναγκάζονται να υπογράψουν συμβόλαιο υπό την απειλή να περάσουν, το υπόλοιπο της ζωής τους, σε μυστικές φυλακές.

Συγκεκριμένα, το αντιπολιτευτικό κίνημα 1ADAT ενημερώνει για εκατοντάδες απαχθέντες από διάφορες περιοχές της Τσετσενίας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κινήματος, σε μια από τις παράνομες φυλακές κρατούνται 100 άτομα και σε μια άλλη 30. Αυτά τα στοιχεία αναφέρουν άνδρες που έγιναν μάρτυρες τέτοιας «κινητοποίησης».

Η ένωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Wyfond, με τη σειρά της, είπε ότι πρόσφατα έλαβαν δεκάδες εκκλήσεις από Τσετσένους που ισχυρίζονταν ότι είχαν αναγκαστεί να πολεμήσουν εναντίον των Ουκρανών. Υπάρχουν ακόμη και άτομα με αναπηρία ανάμεσα σε αυτούς που αναγκάζονται να γίνουν «εθελοντές». Υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που υποχρεώθηκαν να υπογράψουν «αίτηση» για να ενταχθούν στους «εθελοντές».

"Απειλούνται αυτοί και οι οικογένειές τους να υπογράψουν χαρτιά. Αν και κατηγορηματικά δεν ήθελαν να πάνε στον πόλεμο, είναι παρά τη θέλησή τους. Επιπλέον, σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου, τα έγγραφα αναφέρονται μικρά ποσά, όχι αυτά που διαφημίζονται ." , - είπε στο "Wifond".

Ο μπλόγκερ της αντιπολίτευσης και συγγραφέας του καναλιού YouTube Thoughts of Islam, Ισλάμ Μπελόκιεφ, μίλησε επίσης για δεκάδες επιβεβαιωμένες απαγωγές, με μόνο έναν μικρό αριθμό θυμάτων να απευθύνεται σε ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ