Κόσμος

Επιχείρηση Jenner-Μυστική αστυνομία! «Μεταμφιέστηκαν» σε τζιχαντιστές, νοσοκόμες και «υπόκοσμο» για να ανακαλύψουν ψευδώς εμβολιασμένους

Οι βετεράνοι λένε ότι ένας καλός αστυνομικός που διορίζεται στις ταξιαρχίες Πληροφοριών πρέπει να είναι σαν χαμαιλέοντας. Ικανός να προσαρμόζεται στο περιβάλλον, να γίνεται μη ανιχνεύσιμος είτε μεταξύ επιχειρηματιών, μαστροπών, εμπόρων αυτοκινήτων, οδοντιάτρων ή εμπόρων ναρκωτικών.

Αυτό έγινε από τους πράκτορες της Επαρχιακής Αστυνομικής Ταξιαρχίας Πληροφοριών στη Μαδρίτη που ανακάλυψαν και εξάρθρωσαν σπείρα ψευδοεμβολιασμένων κατά του Covid-19. Ήταν χαμαιλέοντες που πόζαραν πρώτα ως συμπαθούντες των τζιχαντιστών, μετά ως νοσοκόμες, γιατροί και ασθενείς στο νοσοκομείο της Λα Παζ, σύμφωνα με ισπανικό ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν προχώρησαν οι έρευνες, έπρεπε να υποδυθούν πωλητές πολυτελών αυτοκινήτων, πελάτες αποκλεισμένων νυχτερινών κέντρων και κάθε είδους «νυχτερινής διασκέδασης της Μαδρίτης», σύμφωνα με πηγές της έρευνας στο OPEN CASES.

Αλλάχ και εμβόλια

Η επιχείρηση Jenner γεννήθηκε όταν ένας αστυνομικός πληροφοριών μπήκε στον σκοτεινό ιστό και επικοινώνησε με γαλλικές σαλαφιστικές ομάδες που υποδύονταν ως υποστηρικτής τους. Πρότειναν να ταξιδέψει στη Γαλλία για να συναντηθούν, αλλά ο αστυνομικός απάντησε: "Δεν έχω διαβατήριο για τον Covid, δεν είμαι εμβολιασμένος. Ο Αλλάχ δεν μου επιτρέπει να βάλω τίποτα ακάθαρτο στο σώμα μου".

Στη συνέχεια προσφέρθηκαν να του πάρουν ένα πλαστό διαβατήριο για τον κορονοϊό για να μπορέσει να ταξιδέψει και στη συνέχεια τον παρέπεμψαν σε άλλες πιο μυστικές ομάδες στο Telegram που θα μπορούσαν ακόμη και να τον εγγράψουν στο Ισπανικό Εθνικό Μητρώο εμβολιασμών κατά του κορονοϊού χωρίς να χρειαστεί να κάνει το εμβόλιο.

«Στην αρχή πιστεύαμε ότι επρόκειτο για απάτη, αλλά μετά είδαμε ότι υπήρχε πραγματικά παραβίαση ασφαλείας στο σύστημα και ότι ήταν επίσης μη ανιχνεύσιμη», αναφέρουν πηγές από την έρευνα.

Δύο σύνδεσμοι, δύο κόσμοι

Η αστυνομία σύντομα εντοπίζει δύο άτομα, δύο μεσάζοντες που προσφέρουν την πιθανότητα να είναι ψευδώς εμβολιασμένοι. Ζουν και οι δύο στη Μαδρίτη. Ο ένας είναι κάποιος Άλεξ, ένας πρώην κλέφτης με ιστορικό σεξουαλικής επίθεσης και επαφές μεταξύ γνωστών ληστών και εγκληματιών στη Μαδρίτη. Πλέον εργάζεται ή συχνάζει σε πολλά νυχτερινά μαγαζιά της πρωτεύουσας.

Η άλλη ενδιάμεση, πιο λαμπερή, ονομάζεται Ειρήνη. Είναι μια ελκυστική γυναίκα που είχε καταδικαστεί και αργότερα είχε αμνηστευτεί για διακίνηση ναρκωτικών πριν από πολλά χρόνια. Οι αστυνομικοί-χαμαιλέοντες γίνονται μη ανιχνεύσιμοι, ώστε να μπορούν να την παρακολουθούν χωρίς να το καταλάβει. Επαληθεύουν ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας η Ειρήνη είναι αφοσιωμένη στην πώληση ασφάλισης αυτοκινήτου, αλλά το βράδυ βγαίνει για πάρτι και συναντά πολλούς ανθρώπους από εκείνο τον κόσμο, στη Μαδρίτη και τη Μαρμπέγια. Φροντίζει το σώμα της και δεν διστάζει να καταφύγει σε πλαστικές επεμβάσεις.

Η αστυνομία είναι δίπλα της, μέρα νύχτα, καμουφλαρισμένη, και καταγράφει τη συνάντησή της δύο φορές την εβδομάδα με έναν νεαρό, τον Μάριο, τον οποίο γνωρίζει από τη νυχτερινή ζωή της Μαδρίτης. Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στην περίληψη της υπόθεσης, θα ανακαλύψουν ότι σε πολλές από αυτές τις συναντήσεις του δίνει χρήματα και μια λίστα με άτομα που πρέπει να συμπεριληφθούν ως εμβολιασμένα κατά του Covid χωρίς να είναι.

Νοσηλευτής κατά των εμβολίων

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Μάριο εργάζεται ως βοηθός νοσηλευτή στο Νοσοκομείο της Λα Παζ. Η αστυνομία τον ακολουθεί επίσης στα κοινωνικά δίκτυα και ανακαλύπτει ότι, παρά το επάγγελμά του, είναι ενεργός αγωνιστής κατά των εμβολίων και αρνητής του Covid.

Οι πράκτορες επαληθεύουν επίσης ότι ο Μάριο δεν έχει πρόσβαση στους βασικούς υγειονομικούς κωδικούς για την εγγραφή ασθενών ως εμβολιασμένων. Κάποιος τον βοηθά, αλλά δεν είναι οι δύο νοσοκόμες των οποίων οι κωδικοί πρόσβασης έχουν χρησιμοποιηθεί για να διαπράξουν την απάτη. Εκείνες τις μέρες, ορισμένοι αστυνομικοί παρουσιάζονται ως εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, με λευκά παλτά. Άλλοι πηγαίνουν στο νοσοκομείο Λα Παζ ως ψεύτικοι ασθενείς, για να μπορέσουν να ερευνήσουν εκεί και να προσπαθήσουν να βρουν ποιος είναι ο συνεργός τους.

Η αρχή

Εντοπίζουν ότι ο Μάριο έχει κάποια εμπιστοσύνη σε μια νοσοκόμα. Έχει ανατεθεί στην υπηρεσία εξαγωγής και εμβολιασμού του νοσοκομείου. Ο Μάριο εγγράφεται ως βοηθός της. Γίνονται φίλοι. Σε αυτά, ο βοηθός αρνητή μολύνεται από τον Covid και, κατά την επιστροφή του, ζητά από τον φίλο του να του κάνει τη χάρη να τον καταγράψει ως εμβολιασμένο, ώστε να συνεχίσει να εργάζεται στο νοσοκομείο. Το κάνει, δεν τους πιάνει κανείς. Ο υγειονομικός το κάνει επίσης με τη Νούρια, τη σύντροφο του Μάριου και με άλλους δύο φίλους. Χρησιμοποιεί τα προσωπικά του κλειδιά. Κανείς δεν υποψιάζεται.

Ο Μάριο του λέει τότε ότι μπορούν να βγάλουν χρήματα με αυτό. Εξηγεί ότι έχει μια φίλη, την Ειρήνη, που θα τους πλήρωνε εκατό ευρώ για κάθε άτομο που εγγράφουν στο μητρώο εμβολιασμών. Οι έρευνες της αστυνομίας υπολογίζουν ότι σε τέσσερις μόλις μήνες, από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022, κέρδισαν ογδόντα ή ενενήντα χιλιάδες ευρώ ο καθένας.

Η νοσοκόμα από τη Λα Παζ συμφώνησε να συμμετάσχει για χρήματα. Άρχισε να συχνάζει σε ακριβά εστιατόρια και αγόρασε ένα μίνι βαν. Ο φίλος της αγόρασε άλλο ένα καινούργιο αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα.

Η νοσοκόμα συμφωνεί. Μάλιστα, ενώ οι καμουφλαρισμένοι αστυνομικοί είναι στο πλευρό της, σαν ψεύτικοι ασθενείς ή ανίδεοι αλλοδαποί σε αναζήτηση αναψυχής και γαστρονομίας στη Μαδρίτη, εκείνη αλλάζει ρυθμό και τρόπο ζωής. Αρχίζει να συχνάζει σε ακριβά εστιατόρια και αγοράζει ένα μίνι βαν. Ο φίλος της αγοράζει άλλο αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα.

Οι πράκτορες που έχουν γίνει η σκιά του Μάριο, από την πλευρά τους, επαληθεύουν ότι κάθε εβδομάδα πηγαίνει σε ένα εμπορικό κέντρο στη Μαδρίτη και εκεί αλλάζει μέρος των χρημάτων που έχει αποκτήσει για να τα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα.

Τα Χριστούγεννα έρχονται. Οι πελάτες έρχονται από παντού. Ο τραγουδιστής Omar Montes, η ηθοποιός Verónica Echegui, ο επιχειρηματίας Trinitario Casanova… Η νοσοκόμα πιστεύει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον προσωπικό της κωδικό πρόσβασης για να καταχωρεί περισσότερα ψευδώς εμβολιασμένα άτομα και αποφασίζει να εκμεταλλευτεί ένα ελάττωμα ασφαλείας στο σύστημα. Όπως αυτή, όσοι έχουν εγγραφεί ως εθελοντές για τον εμβολιασμό κατά του Covid στο νοσοκομείο Λα Παζ εμφανίζονται σε ένα φύλλο χαρτιού με τα ονόματά τους, την ταυτότητα και τις υπογραφές τους.

Τα κλειδιά

Η λειτουργός υγείας, που αργότερα θα συλληφθεί, φωτογραφίζει τα φύλλα και ελέγχει εάν κάποιος από τους συναδέλφους της διατηρεί τους κωδικούς χρήστη και τον γενικό κωδικό πρόσβασης που έχουν δοθεί σε όλους (Προσωρινή 01 και Αλλαγή 01) με συμβουλές για αλλαγή και εξατομίκευση τους. Δύο νοσοκόμες δεν το έχουν κάνει και κρατούν τα παλιά κλειδιά. Τα χρησιμοποιεί και αρχίζει μαζικά να εγγράφει πλαστά εμβολιασμένα με αυτούς τους γενικούς κωδικούς πρόσβασης.

Για μέρες, η αστυνομία ελέγχει στο έδαφος πώς μένει η νοσοκόμα κάθε απόγευμα, στο τέλος της ημέρας, κάθεται στον υπολογιστή της, πληκτρολογώντας περισσότερα ονόματα. Αλλά και αυτή κολλάει Covid και πρέπει να διαγραφεί κατά τη διάρκεια των 14 ημερών της υποχρεωτικής καραντίνας.

Τα μηχανήματα δεν πρέπει να σταματήσουν και οι διεισδυμένοι αστυνομικοί, όπως νοσοκόμες και προσωπικό από το Νοσοκομείο Λα Παζ, επαληθεύουν ότι η γυναίκα συνεχίζει να πηγαίνει εκεί, ακόμη και όταν βρίσκεται σε άδεια λόγω κορονοϊού. Βέβαια, εκείνες τις μέρες μπαίνει μόνο στη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου, σχεδόν πάντα άδεια, και από εκεί συνεχίζει να καταχωρεί ψευδοεμβολιασμένους. Οι πράκτορες βλέπουν ότι αυτή, άρρωστη με covid, ξοδεύει περισσότερες από τρεις ώρες κάθε μέρα σε αυτό το έργο.

Μια μέρα, ένα πρόγραμμα της Telecinco μεταδίδει ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ για πλαστά διαβατήρια και προσφορές εμβολίων στη μαύρη αγορά στο Διαδίκτυο. Η νοσοκόμα και ο Μάριο φοβούνται και σκέφτονται να τον αφήσουν. Στη συνέχεια, η Αϊρίν τους δίνει ένα επιχείρημα που είναι δύσκολο να απορριφθεί: στην πλοκή, τους διαβεβαιώνει, ότι εμπλέκονται διασημότητες, εγκληματίες, τρομοκράτες, έμποροι ναρκωτικών, υπάρχουν και τηλεοπτικοί παρουσιαστές. Αποφασίζουν να συνεχίσουν τη συνεργασία.

Τέλος, η Επαρχιακή Ταξιαρχία Πληροφοριών της Εθνικής Αστυνομίας στη Μαδρίτη συνέλαβε 15 άτομα. Ο Μάριο και η νοσοκόμα αναγνωρίζουν τη συμμετοχή τους στην πλοκή. Υπάρχουν 2.200 άτομα που είναι ψευδώς εγγεγραμμένα στο Μητρώο, η πλειονότητα είναι κάτοικοι της Μαδρίτης, αλλά υπάρχουν επίσης δεκάδες άνθρωποι που κατοικούν στην Καταλονία και τη Μαρμπέγια που δεν χρειάστηκε καν να ταξιδέψουν για να εμφανιστούν ως εμβολιασμένοι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ