CV90
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Παραδόθηκαν νέα οχήματα υποστήριξης μάχης CV90 στην Νορβηγία

Τα τέσσερα αυτά οχήματα είναι τα πρώτα από τα 20 εκσυγχρονισμένα οχήματα μηχανικού CV90 που θα παραδώσει η BAE Systems, σε συνεργασία με την Ritek και την νορβηγική υπηρεσία αμυντικού υλικού.

"Καθώς ανακατασκευάζουμε αυτά τα οχήματα, είναι σημαντικό για την κυβέρνηση να υποστηρίζονται νορβηγικές θέσεις εργασίας," είπε ο Joacim Bentzen, υπουργός άμυνας της χώρας. "Αυτό έγινε δυνατό εξαιτίας μίας ομαλής και σωστά λειτουργικής συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων, της υπηρεσίας αμυντικού υλικού, της Ritek και της BAE Systems Hägglunds."

Η συνεργασία με την νορβηγική αμυντική βιομηχανία ήταν ένας παράγοντας κλειδί για την υπογραφή του συμβολαίου και την γρήγορη εισαγωγή των οχημάτων σε στάδιο παραγωγής, δεδομένων των μέτρων μου εφαρμόστηκαν από το νορβηγικό κοινοβούλιο για την υποστήριξη της οικονομίας της χώρας κατά την διάρκεια των προκλήσεων της πανδημίας του κορωναϊού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η BAE Systems λειτουργεί ως ο βασικός πάροχος, ενώ η Ritek παίζει κεντρικό ρόλο στην αγορά, στην υλικοτεχνική υποστήριξη, στην τελική συναρμολόγηση και στην ενσωμάτωση των οχημάτων. Η Ritek είναι επίσης υπεύθυνη για τον συντονισμό του προγράμματος και την αύξηση της συνεισφοράς της νορβηγικής βιομηχανίας. Ως αποτελέσματα, περίπου 20 νορβηγικές εταιρείες είναι πλέον πιστοποιημένοι πάροχοι προϊόντων και εξαρτημάτων για τα οχήματα CV90, και κατ' επέκταση ενσωματωμένο κομμάτι της νορβηγικής αλυσίδας παροχής της BAE Systems. 

"Αυτό είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο γίνεται δυνατό να επιτύχεις γρήγορες παραδόσεις μέσω σωστά λειτουργικής συνεργασίας," είπε ο Gro Jære, διευθυντής της υπηρεσίας αμυντικού υλικού της χώρας. "Μόλις ένα χρόνο μετά την υπογραφή του συμβολαίου, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως βρισκόμαστε στην διαδικασία παράδοσης των νεότερων σειρών παραγωγής των οχημάτων υποστήριξης μάχης CV90 για τις ένοπλες δυνάμεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την BAE Systems, τη Ritek και την ομάδα του προγράμματός μου για την ευελιξία τους, την συγκέντρωσή τους στην παράδοση και την προσπάθεια τους μέχρι στιγμής." 

Η κοντινή συνεργασία μεταξύ όλων των συμμετασχόντων έχει επεκτείνει το συνολικό νορβηγικό οπλοστάσιο, όσον αφορά τ αμυντικά οχήματα και την ετοιμότητα υποστήριξή τους. Ο νορβηγικός στόλος CV90 είναι πλήρως ψηφιακός, ενώ τα οχήματα είναι από τα πιο εξελιγμένα του κόσμου.

"Η Νορβηγία πρέπει να είναι περήφανη για την ικανότητά της να εργάζεται με πολιτικούς ηγέτες, προμηθευτικές αρχές και βιομηχανίες για να αντιμετωπίζει καινοτόμα προκλήσεις όπως ο COVID-19 σε έναν κόσμο αβεβαιότητας," είπε ο γενικός διευθυντής της BAE Systems Hägglunds. "Και πάλι, το πρόγραμμα ορόσημο επιδεικνύει την δύναμη των σχέσεων μεταξύ όλων των συνεργατών παραδίδοντας οχήματα υψηλής ποιότητας εντός χρόνου και κόστους." 

Η τελετή παράδοσης συνέπεσε με την ολοκλήρωση της νέας υποδομής συναρμολόγησης του CV90 προγράμματος της Ritek, γεγονός που αυξάνει την συνολική έκταση εργασιών στα 5.500 τετραγωνικά μέτρα. Η νέα αίθουσα συναρμολόγησης είναι σχεδιασμένη να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για χωρητικότητα και ευελιξία για υπάρχοντα και μελλοντικά αμυντικά προγράμματα της εταιρείας. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...