Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Βρετανικές Υπηρεσίες: Τα θηριώδη BMPT Terminator έστειλε ο Πούτιν στο Ντονμπάς!

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το οπλοστάσιό τους οι Ρώσοι, μια διμοιρία στρατιωτικών οχημάτων Terminator αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε μάχη στο Ντονμπάς.

Τα BMPT – ή οχήματα μάχης υποστήριξης αρμάτων όπως έχουν χαρακτηριστεί – εθεάθησαν κοντά στο Σεβεροντονέτσκ στην περιοχή Λουγκάνσκ, αναφέρουν οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει στο σημερινό ενημερωτικό δελτίο του το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, «ο μοναδικός σχηματισμός της Ρωσίας με οχήματα υποστήριξης αρμάτων μάχης BMP-T Terminator πιθανότατα έχει αναπτυχθεί στον άξονα Σεβεροντονέτσκ της επίθεσης στο Ντονμπάς».

Κατά το Βρετανικό ΥΠΑΜ, η Ρωσία ανέπτυξε το Terminator αφού εντόπισε την ανάγκη παροχής ειδικής προστασίας στα κύρια άρματα μάχης που χρησιμοποίησε κατά τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στην Τσετσενία.

«Η περιοχή Σεβεροντονέτσκ παραμένει μια από τις άμεσες τακτικές προτεραιότητες της Ρωσίας. Ωστόσο, με το πολύ δέκα Terminators που έχουν αναπτυχθεί, είναι απίθανο να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην εκστρατεία», εκτιμούν οι υπηρεσίες πληροφοριών του Βρετανικού ΥΠΑΜ.

Το ΒΜΡΤ είναι εξοπλισμένο με εκτοξευτές χειροβομβίδων, αντιαρματικά συστήματα και φορητά όπλα και ονομάστηκε Terminator από τους κατασκευαστές του “Uralvagonzavod”.

Το “Terminator” είναι είναι εξοπλισμένο με τέσσερις αντιαρματικούς πυραύλους 9M120 ΑΤΑΚΑ-Τ με μέγιστο βεληνεκές 6 χλμ, δύο τηλεχειριζόμενα πολυβόλα 30 χιλ. 2A42 με 850 βλήματα, δύο εκτοξευτές βομβίδων AG-17D ή AGS-30 30χιλ με 600 βομβίδες και ένα ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 mm PKTM με 2000 φυσίγγια.

Από πλευράς προστασίας φέρει ενεργή θωράκιση “Relikt” στο εμπρόσθιο μέρος και τα πλαϊνά και η οποία θεωρείται ανώτερη της ενεργής θωράκισης “Kontakt-5” που χρησιμοποιείται σε παλαιότερα μοντέλα ρωσικών αρμάτων. Φέρει επίσης εκτοξευτές καπνογόνων και στις δύο πλευρές για προστασία από όπλα υπέρυθρης σκόπευσης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ