Κόσμος

Τρομακτική ανάλυση από τον Economist: Επιδημία πείνας μετά τον κορονοϊό

Το περιοδικό Economist επέστησε την προσοχή στην κρίση πείνας στο εξώφυλλό του Μαΐου. Στο εξώφυλλο του περιοδικού τονίστηκε η επισιτιστική κρίση που περιμένει τον κόσμο λόγω του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου και η διακοπή των μεγάλων εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία. Στάχια σιταριού απεικονίζονταν ως κρανία στο εξώφυλλο του περιοδικού. 

Το παγκοσμίου φήμης περιοδικό οικονομίας, The Economist, εμφανίστηκε ενώπιον των αναγνωστών του με ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο αυτόν τον μήνα. Το περιοδικό επέστησε την προσοχή στην επισιτιστική κρίση που θα μπορούσε να βιωθεί με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Στο εξώφυλλο του περιοδικού απεικόνιζε στάχυα σαν κρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το περιοδικό το ανέφερε χθες στον λογαριασμό του στο Twitter. Το Economist είχε καλύψει επιδημικές ασθένειες πριν από τη νόσο του κορονοιου τα προηγούμενα χρόνια.

Εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι το σύστημα τροφίμων υπέστη ζημιά λόγω παραγόντων όπως ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και η κλιματική κρίση, το περιοδικό αξιολόγησε τις πιθανότητες μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης με αυξανόμενες τιμές λόγω του γεγονότος ότι οι εξαγωγές σιτηρών και ελαιούχων σπόρων της Ουκρανίας είχαν σταμάτησε σε μεγάλο βαθμό και ότι οι εξαγωγές σιταριού απαγορεύτηκαν στην Ινδία λόγω των αυξανόμενων τιμών του σιταριού.

ΟΗΕ: Η διατροφική κρίση είναι στην πόρτα

Στην έκθεση Global Food Crisis που εκπονήθηκε από το Global Network Against the Food Crisis που δημιουργήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων (WFP), αναφέρθηκε ότι περίπου 193 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτερέζι υπενθύμισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε αύξηση των τιμών των αγροτικών προϊόντων. Ο Γκουτερέζι είπε ότι αν συνεχιστεί ο πόλεμος και η αύξηση των τιμών, μπορεί να υπάρξει παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken υποστήριξε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εκτέθηκαν σε οξεία επισιτιστική ανασφάλεια στον κόσμο αυξήθηκε από 108 εκατομμύρια σε 161 εκατομμύρια μεταξύ 2016-2021 λόγω πολλών παραγόντων και ότι οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία βάθυναν περαιτέρω την παγκόσμια κρίση επισιτιστικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...