Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Αποκαλύπτει Αμερικανή αξιωματούχος: Γιατί ο Πούτιν δεν εισέβαλε στην Ουκρανία όταν ήταν ο Τραμπ στην ηγεσία

Η Φιόνα Χιλ, πρώην σύμβουλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ στη Ρωσία, είπε ότι ο Ρώσος ηγέτης Πούτιν δεν επέλεξε να εισβάλει στην Ουκρανία την εποχή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, επειδή είχε βαρεθεί να λέει συνεχώς στον Τραμπ τα πάντα, ο οποίος δεν ήξερε για γεωπολιτικά ζητήματα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η πρώην σύμβουλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ στη Ρωσία , Φιόνα Χιλ, δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν συχνά εξοργισμένος από την άγνοια του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για σημαντικά γεωπολιτικά ζητήματα.

Μιλώντας στην εκδήλωση ενός think tank στις ΗΠΑ, η Χιλ δήλωσε ότι ο Πούτιν δεν προτιμούσε να εισβάλει στην Ουκρανία την εποχή του Τραμπ, γιατί δεν ήθελε να λέει συνεχώς στον Τραμπ τα πάντα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Εκφράζοντας ότι ο Ρώσος ηγέτης προτίμησε την επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και προσάρμοσε ανάλογα τον χρόνο της εισβολής, η Χιλ είπε: «Σκέφτηκε ότι θα ήταν σωστό να διαπραγματευτεί με κάποιον όπως ο Μπάιντεν που γνωρίζει τα πάντα για το ΝΑΤΟ και έχει μια ιδέα για το πού βρίσκεται η Ουκρανία και ιστορία."

'''Ήταν πολύ θυμωμένος''

«Μπορούσατε να δείτε πόσο θυμωμένος ήταν ο Πούτιν που έπρεπε συνεχώς να εξηγεί πράγματα στον Τραμπ», είπε η Χιλ, ο οποίος παρευρέθηκε στις συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ.

Η άγνοια του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ για διεθνή θέματα έχει αποτυπωθεί πολλές φορές στον Τύπο. Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον είπε ότι ο Τραμπ τον ρώτησε κάποτε αν η Φινλανδία ήταν στη Ρωσία. Ο πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι εξήγησε επίσης ότι ο Τραμπ δεν γνώριζε ούτε τα πιο απλά πράγματα για την ιστορία των ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται