Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ο αμερικανικός αετός απλώνει τα φτερά του! Σηκώθηκε από την Σούδα για Λιβύη αμερικάνικο αεροσκάφος

Γράφαμε και χθες για το μπαράζ εχθροπραξιών στην Λιβύη και πως τρίβει τα χέρια της η Τουρκία

Σήμερα ένα αεροσκάφος Lockheed EP-3E "Aries II" (reg. 160764) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αναχώρησε γύρω στις 8:00 π.μ. CEST από το Souda Bay AB με νότια κατεύθυνση.

Το αεροσκάφος πραγματοποιεί νέα αποστολή ISR πάνω από τη Λιβύη αλλά όταν το Aries έφυγε από τον εναέριο χώρο της χώρας μας το σήμα χάθηκε και έτσι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε που ακριβώς εκτελείται η αποστολή.

Οι αποστολές εκτελούνται συνήθως στα ανοικτά της δυτικής Λιβύης, αλλά στο παρελθόν έχουν καταγραφεί αποστολές και στα ανοικτά της ανατολικής Λιβύης.

https://www.youtube.com/watch?v=UmFNjzJpcaQ

Οι ΗΠΑ κατά πως φαίνεται θέλουν να προστατέψουν τα συμφέροντά τους στην χώρα μιας και όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο παίζεται χοντρό παιχνίδι για την Λιβύη με Ιταλο-αμερικανικό ενεργειακό ενδιαφέρον. 

 

Ελληνικό ΥΠΕΞ 

Στο μεταξύ ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με πρόσφατη εμπρηστική επίθεση εναντίον Ελληνορθόδοξου Ναού Αγίου Γεωργίου Τρίπολης αναφέρει: 

Ύστερα από την εμπρηστική επίθεση εναντίον του Ελληνορθόδοξου Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη πριν από λίγες ημέρες, οι ελληνικές Αρχές προέβησαν σε διάβημα προς τις λιβυκές Αρχές ζητώντας από τις αρμόδιες Αρχές να εντοπισθούν οι δράστες και να προστατευθεί ο Ναός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ