Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Σφοδρή επίθεση Οκτάι σε Μητσοτάκη: Θέατρο στο Κογκρέσο

  Σφοδρή επίθεση τόσο προς την Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ, εξαπέλυσε μαινόμενος, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος επέκρινε την ομιλία Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για θέατρο, ενώ προσπαθώντας να κάνει το άσπρο-μαύρο κατηγόρησε μάλιστα την Αθήνα ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

«Παρακολουθήσατε το θέατρο για την Τουρκία και την ΤΒΔΚ στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, τις οποίες αποκαλούμε σύμμαχο. Χειροκροτούν όρθιοι τον Έλληνα πρωθυπουργό που αντιτίθεται στη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. Το να δρα κανείς σαν να μην υπάρχουν οι Τουρκοκύπριοι στο νησί αποτελεί μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση», είπε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο με τα σόου του ελληνικού–ελληνοκυπριακού διδύμου που δεν συνεισφέρουν τίποτα προς την επίτευξη λύσης. Δεν έχουμε χρόνο. Βλέπουμε την αλήθεια και τη δείχνουμε σε όλους. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο, στη βάση της κυριαρχικής ισότητας», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «παίζει το παιχνίδι των 12 μιλίων στο Αιγαίο και παραβιάζει διαρκώς τον εναέριο χώρο μας».

«Καλώ τις ΗΠΑ να ασπαστούν την κοινή λογική, και να μην ενθαρρύνουν με χειροκροτήματα τις προσπάθειες δημιουργίας αντίθετης αντίληψης για την Ελλάδα, η οποία παίζει το παιχνίδι των 12 μιλίων στο Αιγαίο και παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Σε αυτές τις ημέρες που η περιφερειακή συνεργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, ο καθένας πρέπει να σκεφτεί δύο φορές τι χειροκροτεί όρθιος, τι υποστηρίζει, τι επικροτεί και τι ξεστομίζει», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ