Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

ΗΠΑ: Καμηλοπάρδαλη τριών μηνών περπατάει με τεχνητά μέλη (βίντεο)

Οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο, μίλησαν με ειδικούς και έτσι η Σιτούνι, όπως είναι το όνομα που της έχουν δώσει, κατάφερε να περπατήσει ξανά, αφού οι γιατροί της τοποθέτησαν τεχνητά μέλη. Ο ειδικός που ανέλαβε την αποκατάστασή της, ειδικεύεται μάλιστα σε παραολυμπιονίκες.

«Είναι μία αίσθηση ολοκλήρωσης. Νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο έχω κάνει τα τελευταία 30 χρόνια. Δεν έχω ξανά δουλέψει με την άγρια ζωή» λέει χαρακτηριστικά υπάλληλος του ζωολογικού κήπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και η διαδικασία διήρκησε περισσότερο από έναν μήνα σήμερα η συμπαθέστατη Σιτούνι μπορεί και πάλι να τρέξει.

Δείτε το βίντεο

 

Αργεντινή

Στην Αργεντινή 17 πιγκουίνοι επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον, στις θάλασσες της Νοτίου Αμερικής. Οι πιγκουίνοι του Μαγγελάνου κινδύνεψαν να πεθάνουν όταν στο ετήσιο αναπαραγωγικό τους ταξίδι έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Διασώθηκαν από ειδική ομάδα και αντιμετώπιζαν προβλήματα υποσιτισμού και αφυδάτωσης. Η ομάδα που τους περιέθαλψε φρόντισε να λύσει όλα τα προβλήματα των συμπαθών θαλάσσιων πτηνών.

Το είδος αυτό των πιγκουίνων είναι ένα από τα πιο πολυάριθμα στον κόσμο και δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο εξαφάνισης καθώς βρίσκει πάντοτε επαρκείς ποσότητες τροφής στον Ατλαντικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ