Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Το PYD αντιδρά στο σχέδιο της Τουρκίας! Όχι Σύριοι πρόσφυγες σε κατεχόμενα εδάφη

Έχει συζητηθεί ότι από τότε που το τουρκικό κράτος ξεκίνησε για πρώτη φορά τις εισβολές του στη Βόρεια Συρία, έκανε συνεχώς σχέδια δημογραφικής μηχανικής για την περιοχή. Στο πλαίσιο αυτών των σχεδίων, ο σημερινός στόχος είναι η μετεγκατάσταση προσφύγων που διέφυγαν από τον πόλεμο και κατέφυγαν στην Τουρκία σε σπίτια TOKİ (διοίκηση οικιστικής ανάπτυξης της Τουρκίας) που θα κατασκευαστούν στα κατεχόμενα εδάφη της Βόρειας Συρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από το έργο TOKİ, το τουρκικό κράτος άρχισε να εγκαθιστά τους μετανάστες σε αυτές τις περιοχές χτίζοντας μπλόκα και προσπάθησε να μειώσει τον κουρδικό πληθυσμό στην περιοχή. Ο δημοσιογράφος Rauf Baker, ο οποίος ειδικεύτηκε στη Μέση Ανατολή, έγραψε επίσης ένα άρθρο που εξέτασε το θέμα το περασμένο φθινόπωρο. Ερμήνευσε αυτή την προσπάθεια του τουρκικού κράτους ως έργο αλλαγής της εθνικής δομής της Βόρειας Συρίας.

Πρόσφατα, Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι Σύροι θα συνεχίσουν να επανεγκαθίστανται στην περιοχή αυτή. Την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν επιπλέον σπίτια για την επανεγκατάσταση 1 εκατομμυρίου Σύριων στη Βόρεια Συρία.

Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και η κυβέρνηση της Δαμασκού συνεχίζουν να σιωπούν μπροστά σε αυτά τα δρακόντεια σχέδια.

Η Γενική Συνέλευση του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα, καταδικάζοντας την εκμετάλλευση της συριακής κρίσης από το τουρκικό κράτος και την πολιτική του να καταστρέφει τις πολιτιστικές και κοινωνικές ταυτότητες πόλεων και χωριών. Το PYD κάλεσε τους λαούς της Συρίας να μην εγκατασταθούν σε αυτά που αποκαλούσαν αποικιακά σπίτια.

Είπε:

«Καλούμε τον συριακό λαό να επιστρέψει στις πατρίδες του και να μην πάει να εγκατασταθεί σε αποικιακά σπίτια που χρηματοδοτούνται από το τουρκικό κράτος εισβολής και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Θέλουν να αλλάξουν την κοινωνική δομή της Συρίας για να πραγματοποιήσουν τους πολιτικούς τους στόχους. Καταδικάζουμε τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας και τη σιωπή των εγγυητριών κρατών απέναντι σε αυτή τη φασιστική πολιτική. Τους προτρέπουμε να σταθούν στο πλευρό των δημοκρατικών δυνάμεων στη Συρία και στον κόσμο, ενάντια σε αυτά τα βρώμικα σχέδια και ενάντια στην τουρκική κατοχή, που προσπαθεί να δημιουργήσει διαμάχες και αποσύνθεση μεταξύ των λαών της Συρίας».

Συνέχισε:

«Καλούμε τους πατριώτες στη Συρία να ενωθούν και να πάρουν θέση ώστε το τουρκικό καθεστώς να μην πετύχει τα σχέδιά του (…) Όλοι οι Σύροι πρέπει να επιστρέψουν με ασφάλεια στις πόλεις τους και τις δικές τους περιουσίες και να μην εγκατασταθούν σε περιοχές που κατοικούνται από άλλους πράκτορες .»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται