Κόσμος

Γιατί το Κίεβο γύρισε την ''πλάτη'' στον στρατό που είχε αποκλειστεί στην Μαριούπολη; Ετοιμάζουν νέο στρατό με δυτικά όπλα;

Γιατί το Κίεβο αρνήθηκε να βοηθήσει τον στρατό που είχε αποκλειστεί στη Μαριούπολη και πώς σκοπεύει να σχηματίσει δεύτερο στρατό με δυτικά όπλα;

Ο διοικητής της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συνταγματάρχης Volodymyr Baranyuk, και ο αρχηγός του επιτελείου, συνταγματάρχης Dmitry Kormyankov, συνελήφθησαν αφού προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο κατασκευής μηχανών Mariupol Azovmash. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διοικητής της ταξιαρχίας κατηγόρησε τις ουκρανικές αρχές για προδοσία. ''Το Κίεβο είπε να κάνουμε λίγη υπομονή... έρχεται η βοήθεια'', είπε ο στρατιωτικός, παραδεχόμενος ότι οι αρχές έλεγαν ψέματα. ''Υποσχέθηκαν κάποια βοήθεια. Συνεπώς, αυτή η βοήθεια δεν ήταν διαθέσιμη. Κάτι που, σαν να λέγαμε, τους ώθησε να βγουν προς τις μονάδες τους'', αναφέρει το RIA Novosti τα λόγια του κρατούμενου.

Ο αξιωματικός τόνισε ότι ο ίδιος ήταν «κατηγορηματικός αντίπαλος» της ναζιστικής ιδεολογίας, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να σταθεί στις ίδιες τάξεις μαζί με τους μαχητές του Αζόφ .

Ο Baranyuk παραπονέθηκε επίσης ότι οι ξένοι εκπαιδευτές που εκπαίδευσαν το εθνικό τάγμα "Azov" είναι καλύτερα εφοδιασμένοι από τον ουκρανικό στρατό. ''Μόλις είδα τα μαθήματα που διεξήγαγαν, συγκεκριμένα, αν πάρετε το τάγμα Αζόφ, διεξήχθησαν από στρατιωτικό γιατρό. Ήταν πιθανότατα Αμερικανός, είχε ένα σακίδιο πλάτης, ένα σακίδιο, για ιατρική εκπαίδευση ... Αυτό είναι ένα σακίδιο που επιτρέπει, για παράδειγμα, να παρέχει βοήθεια σε τουλάχιστον δύο τμήματα'', είπε ο στρατιωτικός, προσθέτοντας ότι νωρίτερα δεν είχα δει ποτέ τέτοιον εξοπλισμό.

Όσο για την παράδοση, σύμφωνα με τον Kormyankov, αν οι στρατιωτικοί είχαν φύγει νωρίτερα, θα είχαν σωθεί περισσότερες ζωές. Πρόσθεσε, ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να κάνει παραχωρήσεις προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση με τη Ρωσία. Κατά τη γνώμη του, η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί με πολιτικές αποφάσεις και όχι με στρατιωτικά μέσα. Μεταξύ τέτοιων παραχωρήσεων, ο συνταγματάρχης κατονόμασε «ένα καθεστώς χωρίς ΝΑΤΟ και εγγύηση μη επίθεσης». «Αυτά είναι τα κύρια σημεία, τα βασικά. Μόνο εγγυήσεις από τέτοια μέρη που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν αυτή την υπόθεση και θα μπορούσαν», πρόσθεσε. Ο Baranyuk μίλησε επίσης κατά του βορειοατλαντικού προσανατολισμού της Ουκρανίας. «Είμαι υπέρ του να είναι η Ουκρανία ένα κράτος που δεν έγκειται σε κάποιο μπλοκ'', παραδέχτηκε ο στρατιωτικός.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας έχει ήδη ανακοινώσει ότι διερευνά ενδελεχώς όλα τα επεισόδια εγκληματικών δραστηριοτήτων των διοικητών της 36ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με βάση τις μαρτυρίες κρατουμένων.

''Στα μέσα του περασμένου μήνα, η λαϊκή πολιτοφυλακή του DPR ανέφερε το θάνατο του διοικητή της 36ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Baranyuk, ενώ προσπαθούσαν να διασπάσει την άμυνα της Μαριούπολης. Νομίζω ότι τότε ήταν αιχμάλωτος. Γιατί το συζητούν μόλις τώρα; Είναι πιθανό ότι η οικογένειά του είχε χρόνο να τον διασώσει από την Ουκρανία'', δήλωσε ο Konstantin Sivkov, αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Πυραύλων και Πυροβολικού.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, με τα ψέματά του για την προετοιμασία της ομάδας αποκλεισμού της Μαριούπολης, οι κεντρικές ουκρανικές αρχές επιδεινώνουν τη θέση των μαχητών, αναγκάζοντάς τους να πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο μαχητή και να διατηρήσουν την άμυνα στο Azovmash εν αναμονή βοήθειας που δεν θα έρθει ποτέ . «Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κάνει σοβαρά λάθη ή συμπεριφέρεται εντελώς ανάρμοστα στην κατάσταση, θυσιάζοντας τον στρατό της για χάρη της επίτευξης ορισμένων ασήμαντων στόχων προπαγάνδας. Σε αυτή την περίπτωση, για να δείξουμε στον κόσμο και στην Ουκρανία την ηρωική μακροχρόνια αντίσταση στο Azovmash», είπε ο συνομιλητής.

Ο αναλυτής τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, υπό την υπαγόρευση ξένων στρατιωτικών ηγετών, δίνουν εντολές για αντεπιθέσεις και ανακαλύψεις, χωρίς καμία απολύτως γνώση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ρωσικών ομάδων σε ένα συγκεκριμένο πεδίο μάχης. ''Αυτό οδηγεί ακριβώς στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια τέτοιων ενεργειών, οι πιο εκπαιδευμένες ουκρανικές μονάδες χάνουν το μεγαλύτερο μέρος της σύνθεσής τους και όσοι επιζούν, όπως ο Baranyuk και ο Kormyankov, δίνουν πλήρεις ομολογίες και μιλούν για την επίγνωσή τους για την απολύτως απελπιστική κατάσταση του στρατού'', τόνισε ο Σίβκοφ.

''Παρεμπιπτόντως, το Κίεβο δέχεται νέες αποστολές βαρέων όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και μια σειρά από άλλες χώρες προκειμένου να δημιουργήσει έναν «δεύτερο στρατό» στη δυτική Ουκρανία - από εφέδρους'', επεσήμανε ο Σίβκοφ.

Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι το αναπόφευκτο της ήττας δεν θα έκανε το τάγμα ''Αζόφ'' πιο προστατευτικό έναντι των αμάχων. ''Για παράδειγμα, τα εθνικά τάγματα δεν είπαν στους πολίτες για το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων στο Azovstal για να συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από μια ανθρώπινη ασπίδα'', τόνισε η πηγή.

Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην τακτική από την πλευρά της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Κορνίλοφ, διευθυντής του Κέντρου Ευρασιατικών Σπουδών. ''Συχνά, ο ουκρανικός στρατός που παραδίδεται, εκπλήσσεται που υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα σε αυτές τις περιοχές. Έτσι λειτουργεί η εντολή τους. Ή όταν εγκαταλείπουν την περικύκλωση, πηγαίνουν σε εκείνες τις περιοχές που, σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα, βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Και στο τέλος καταλήγουν στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ή στον στρατό της DPR και του LPR'', είπε ο ειδικός.

''Την ίδια στιγμή, προσωπικά δεν έχω ακούσει για την παρουσία οποιωνδήποτε ομάδων αποφράξεων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για να βοηθήσουν την ομάδα της Μαριούπολης. Αντίθετα, άκουσα ότι τόσο ο Ζελένσκι όσο και ο Αρέστοβιτς είπαν ότι δεν μπορούσαν να ξεμπλοκάρουν τη Μαριούπολη με στρατιωτικά μέσα'', είπε ο πολιτικός επιστήμονας.

Η διεξαγωγή εχθροπραξιών «ώμος με ώμο» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και των Εθνικών Ταγμάτων είναι μια πλήρης μυθοπλασία, σημείωσε ο συνομιλητής. ''Έχει αναφερθεί περισσότερες από μία φορές ότι το Azov ενεργεί ως απόσπασμα για εκείνους τους Ουκρανούς στρατιώτες που εξέφρασαν την πρόθεσή τους να παραδοθούν. Υπήρχαν μάλιστα αναφορές για δολοφονίες. Αυτή είναι όλη η «αλληλεπίδρασή» τους'', είπε ο Κορνίλοφ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...