Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Παρέλαση της νίκης και στην Μαριούπολη (Βίντεο)

Ο Denis Pushilin στην κορυφή στην παρέλαση που διοργανώθηκε στην Μαριούπολη. 

Ο αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Ντένις Πουσίλιν συνεχάρη τους κατοίκους της δημοκρατίας για την Ημέρα της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο και σημείωσε ότι η σημασία αυτής της ημερομηνίας δεν θα χαθεί ακόμη και σε εκατοντάδες χρόνια.

"Είμαι ακράδαντα πεπεισμένος ότι η Ημέρα της Μεγάλης Νίκης δεν θα χάσει ούτε ένα κλάσμα της σημασίας της σε δεκάδες χρόνια και σε εκατοντάδες. Εφόσον αυτή η αξιομνημόνευτη ημερομηνία δεν αφορά μόνο τα γεγονότα του παρελθόντος, αλλά και το παρόν και το μέλλον μας. " είπε σε βίντεο που δημοσιεύτηκεσήμερα Δευτέρα.

Ευχαρίστησε τους βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, καθώς και τους συμμετέχοντες στη στρατιωτική επιχείρηση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι στόχοι της θα επιτευχθούν σύντομα. "Η επιχείρηση απελευθέρωσής μας δεν είναι απλώς ένας πόλεμος στρατών, είναι μια μάχη ιδεών, μια μάχη κοσμοθεωριών. Κάνουμε ξανά την πολιτισμική μας επιλογή, όπως κάναμε πριν από οκτώ δεκαετίες. Και κατευθύναμε όλες τις προσπάθειές μας προς την προσέγγιση του θριαμβευτική Ημέρα της Νίκης - η στιγμή της αλήθειας που θα βάλει τα πάντα Φέτος, οι παραδοσιακές εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας αναβάλλονται για σήμερα», δήλωσε ο επικεφαλής της DPR.

 

Υψηλόβαθμος Ρώσος Αξιωματούχος στη Μαριούπολη 

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Marat Khusnullin επισκέφθηκε τη Μαριούπολη, ο πλέον υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος της χώρας που έχει πατήσει το πόδι του στη νότια λιμενική πόλη της Ουκρανίας μετά από εβδομάδες ρωσικών βομβαρδισμών.

Ο Khusnullin, ο οποίος στη ρωσική κυβέρνηση είναι αρμόδιος για τις κατασκευές και την αστική ανάπτυξη, δήλωσε στο Telegram ότι επισκέφθηκε τη Μαριούπολη και την πόλη Volnovakha της ανατολικής Ουκρανίας μεταξύ άλλων εδαφών που "απελευθερώθηκαν" από τις ρωσικές δυνάμεις. "Η αποκατάσταση της ειρηνικής ζωής αρχίζει στις περιοχές. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Θα βοηθήσουμε, ιδίως ... με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας", έγραψε σε ανάρτηση στο Telegram.

Ο Khusnullin επισκέφθηκε το εμπορικό λιμάνι της Μαριούπολης που είπε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή οικοδομικών υλικών για την αποκατάσταση της πόλης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Zvezda του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ