Κόσμος

Ο τρόπος που ο Πούτιν θα επιτύχει την μεγάλη νίκη- Πως το βορειοδυτικό προγεφύρωμα θα κόψει την Ουκρανία σε δύο μέρη

Σήμερα ο Πούτιν κατά τους εορτασμούς είπε πως η ρωσική επιχείρηση θα έχει αποτέλεσμα.

Από την αρχή της ειδικής επιχείρησης, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Ένοπλες Δυνάμεις της RF) εισήλθαν στο έδαφος της Ουκρανίας από την Κριμαία, από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονμπάς (DPR) και επίσης προχώρησαν από βόρεια προς το Κίεβο. 

Στη συνέχεια, η ομάδα του Κιέβου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποσύρθηκε προς τα πίσω για να ανασυνταχθεί και να ενισχύσει άλλες περιοχές. Μπορεί να σημειωθεί ότι, εκτός από έναν περιορισμένο αριθμό αεροπορικών και πυραυλικών επιδρομών, η εισβολή στις χερσαίες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν επηρέασε το έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας.

Ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν να έρθουν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στο έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας από το έδαφος της Λευκορωσίας, αλλά είναι πιθανό ότι αυτή τη στιγμή μια πλήρους κλίμακας εισβολή στη Δυτική Ουκρανία είναι αδύνατη. Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να προκληθεί σημαντική ζημιά στην Ουκρανία και να εκτραπεί μέρος των δυνάμεών του από την πρώτη γραμμή στην Ανατολική Ουκρανία.

 

Στόχοι του βορειοδυτικού προγεφυρώματος


Το βορειοδυτικό προγεφύρωμα θα πρέπει να επιλύσει πολλά κύρια καθήκοντα:

1. Διασφάλιση της δημιουργίας μιας συνεχούς απειλής εμφάνισης ενός δεύτερου μετώπου για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ικανού να αναπτύξει περαιτέρω εχθροπραξίες τόσο προς το Κίεβο όσο και προς τη Δυτική Ουκρανία - ο εχθρός θα πρέπει να εκτρέψει σημαντικά κεφάλαια για τη δημιουργία αμυντικών γραμμών στα βάθη των χωρών του εδάφους που, ίσως, κανείς δεν θα καταιγίσει ποτέ, και είναι πιθανό να το κάνει.

2. Πλήρης καταστολή της κίνησης της στρατιωτικής αεροπορίας μεταφοράς (MTA) του εχθρού, συμπεριλαμβανομένης της προσγείωσης αεροσκαφών VTA σε αεροδρόμια στη Δυτική Ουκρανία.

3. Ελαχιστοποίηση της ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να μεταφέρουν ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και όπλα, καύσιμα και πυρομαχικά από το έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας στο έδαφος της Ανατολικής Ουκρανίας.

4. Παροχή πυροσβεστικής υποστήριξης και εκκένωσης ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης.

Η λύση αυτών των εργασιών βασικά δεν απαιτεί σημαντική παρουσία μονάδων εδάφους - αρκεί να δημιουργηθεί ένα προγεφύρωμα στο εχθρικό έδαφος. Κατ 'αρχήν, πολλά από τα παραπάνω καθήκοντα μπορούν γενικά να επιλυθούν από το έδαφος της Λευκορωσίας, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι ο Λουκασένκο θα συμφωνήσει σε αυτό. 

Γενικά, το έργο του βορειοδυτικού προγεφυρώματος μπορεί να διατυπωθεί ως η απομόνωση της Ανατολικής Ουκρανίας από τη Δυτική Ουκρανία.

Με βάση τις εργασίες που πρέπει να επιλυθούν, είναι δυνατό να σχηματιστεί μια κατά προσέγγιση ομάδα δυνάμεων και μέσων που είναι απαραίτητα για την επίλυσή τους.

Το βορειοδυτικό προγεφύρωμα μπορεί να αναπτυχθεί περίπου 180–220 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου. Σε αυτή την περιοχή, σε ένα τμήμα μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων, το πλάτος της Ουκρανίας από νότο προς βορρά είναι λιγότερο από 350 χιλιόμετρα. Έτσι, η αποτελεσματικότητα της επίλυσης των εργασιών που περιγράφονται παραπάνω θα εξαρτηθεί από το βάθος του προγεφυρώματος που δημιουργείται στο έδαφος της Ουκρανίας, την αποτελεσματικότητα του έργου του εξοπλισμού αναγνώρισης και την εμβέλεια των εμπλεκόμενων όπλων.

Κατά συνέπεια, το βορειοδυτικό προγεφύρωμα θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα πολυεπίπεδο σύστημα αεράμυνας/αντιπυραυλικής άμυνας (Air/Missile Defense), συμπεριλαμβανομένων των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400, S-300V, Tor και Pantsir (SAM).
 

 

Ωστόσο, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα εδώ - για να μπορέσει το S-400 να εντοπίσει και να καταστρέψει έναν εναέριο στόχο σε απόσταση περίπου 300–400 χιλιομέτρων, πρέπει να βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 6.000–10.000 μέτρων ή περισσότερο. Είναι απίθανο οι πιλότοι των αεροσκαφών BTA να αποφάσιζαν για μια τέτοια συγκεκριμένη μορφή αυτοκτονίας.

Μπορεί να θεωρηθεί ότι η πιο αποτελεσματική λύση θα ήταν η καταστροφή στρατιωτικών αεροσκαφών και οποιουδήποτε άλλου αεροσκάφους, συσσωρεύσεις όπλων, πυρομαχικών και ανθρώπινου δυναμικού, χρησιμοποιώντας όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας . Ειδικότερα, από την επικράτεια του βορειοδυτικού προγεφυρώματος, ολόκληρη η επικράτεια της Δυτικής Ουκρανίας θα είναι εντός της εμβέλειας των πυραύλων Iskander OTRK, καθώς και των παράκτιων πυραυλικών συστημάτων Bastion (BRK), εάν αποκοπούν από την επίλυση των αντιπλοϊκών τους καθηκόντων (όπως είδαμε νωρίτερα, το DBK "Bastion" λειτουργεί αρκετά αποτελεσματικά σε επίγειους στόχους. 

Εάν η ταχύτητα των πυραύλων κρουζ του συγκροτήματος Caliber, καθώς και η υποτιθέμενη έλλειψη δυνατότητας επαναστόχευσης κατά την πτήση, επιτρέπει στον εχθρό να βγει από το χτύπημα, τότε ο σύντομος χρόνος πτήσης των βαλλιστικών πυραύλων Iskander OTRK πρακτικά το αποκλείει. .

Οι δυνατότητες του βορειοδυτικού προγεφυρώματος να χτυπά στόχους βαθιά στο εχθρικό έδαφος μπορούν να συμπληρωθούν από το Smerch MLRS με εμβέλεια βολής 80–120 χιλιομέτρων. Επιπλέον, το MLRS για διάφορους σκοπούς μπορεί να διακόψει την επίθεση του εχθρού στο βορειοδυτικό προγεφύρωμα, προκαλώντας του ζημιά από πυρκαγιά και παρέχοντας απομακρυσμένη εξόρυξη προσεγγίσεων.

 

 

 
 
 
 
 

Όλα τα παραπάνω μέσα θα μπορούν να επιλύσουν άλλα καθήκοντα που περιγράφονται στην αρχή του άρθρου - να ελαχιστοποιήσουν την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να μεταφέρουν ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και όπλα, καύσιμα και πυρομαχικά από το έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας στην επικράτεια της Ανατολικής Ουκρανίας, για παροχή πυροσβεστικής υποστήριξης και εκκένωσης ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης.
 

 

 

Το βορειοδυτικό προγεφύρωμα θα εξασφαλίσει άμεσο και εξαιρετικά αποτελεσματικό αντίκτυπο στο δίκτυο μεταφορών της Δυτικής Ουκρανίας. 

Ευρήματα


Η δημιουργία ενός βορειοδυτικού προγεφυρώματος θα επιτρέψει πράγματι τον κόψιμο της Ουκρανίας σε δύο μέρη, μειώνοντας ριζικά την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να μεταφέρουν ανθρώπινο δυναμικό, όπλα, πυρομαχικά και καύσιμα, διαταράσσοντας την προμήθεια όπλων που πραγματοποιούν οι δυτικές χώρες - μπορεί να υποτεθεί ότι μετά από πολλά κατεστραμμένα αεροσκάφη VTA, οι πιλότοι των χωρών του ΝΑΤΟ απλώς θα αρνηθούν να πετάξουν εκεί και οι σιδηροδρομικές προμήθειες πρέπει να αποκλειστούν από την καταστροφή των ίδιων των σιδηροδρόμων, των γεφυρών και των σηράγγων.

Η δυνατότητα διεξαγωγής αναγνώρισης και παροχής επιχειρησιακών επιπτώσεων πυρός σε ολόκληρη την επικράτεια της Δυτικής Ουκρανίας θα σφυρηλατήσει σημαντικές εχθρικές δυνάμεις, θα αποδυναμώσει την αντίσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο ανατολικό μέτωπο.

Θα είναι δυνατό να χτυπηθεί από το βορρά εναντίον των ομάδων APU που συγκεντρώνονται κοντά στο Pridnestrovie.

Επιπλέον, η δημιουργία ενός βορειοδυτικού προγεφυρώματος θα παίξει το ρόλο της «δοκιμής λυχνίας» στο πλαίσιο της κατανόησης δύο ακόμη ζητημάτων.

Το πρώτο είναι πόσο σύμμαχός της Ρωσίας είναι η Λευκορωσία, πόσο μακριά είναι έτοιμος να φτάσει ο Λουκασένκι. 

Το δεύτερο ερώτημα δεν είναι πλέον μυστικό για κανέναν ότι η Πολωνία διεκδικεί ένα μέρος της ουκρανικής επικράτειας. Η ανάπτυξη του βορειοδυτικού προγεφυρώματος μπορεί να γίνει καταλύτης, να αναγκάσει την Πολωνία να ξεκινήσει αμέσως στρατιωτική επιχείρηση και αυτό θα δείξει αμέσως στην Ουκρανία τι είδους «σύμμαχος» είναι πραγματικά η Πολωνία γι' αυτήν. Το βορειοδυτικό στήριγμα σε αυτή την περίπτωση θα γίνει ένα σύνορο πέρα ​​από το οποίο οι πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι απίθανο να τολμήσουν να πάνε.

Εάν η Πολωνία παραμείνει σιωπηλή και δεν λάβει μέτρα, τότε αυτό θα είναι επίσης ένας δείκτης. Δείκτης αδυναμίας των ενόπλων δυνάμεων και της ηγεσίας της Πολωνίας, δειλίας και απροθυμίας να ρισκάρουν.

Σημαντικό είναι και το ψυχολογικό πλήγμα που θα προκληθεί στη συνείδηση ​​των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, των εθνικιστικών ταγμάτων και του πληθυσμού της Δυτικής Ουκρανίας, που βρίσκεται στη σιγουριά μιας επικείμενης «νίκης» επί της Ρωσίας.

Τα πλεονεκτήματα του βορειοδυτικού προγεφυρώματος που αναφέρονται παραπάνω δικαιολογούν τη συμμετοχή δυνάμεων και μέσων που θα απαιτηθούν για τη δημιουργία του, τόσο από στρατιωτική όσο και από πολιτική άποψη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ