Κόσμος

Η Τουρκία δαπάνησε 135 εκατ. δολάρια σε ένα χρόνο για στρατιωτικές δραστηριότητες στο εξωτερικό

Ορισμένες δαπάνες που αποτυπώνονται στην Έκθεση Δραστηριοτήτων 2021 του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας αποκαλύπτουν ότι σχεδόν 70 δισεκατομμύρια λίρες δαπανήθηκαν για την "Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια" το 2021.

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι τα 60, 54 εκατομμύρια λίρες που διατέθηκαν για την Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια έφτασαν τα 69,16 εκατομμύρια λίρες στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με την έκθεση, 2 δισεκατομμύρια λίρες δαπανήθηκαν το 2021 για τις επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (TAF) στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων "υποστήριξης και προστασίας της ειρήνης" στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι "δραστηριότητες υποστήριξης και προστασίας της ειρήνης στο εξωτερικό" περιλαμβάνουν δραστηριότητες σε χώρες όπως ο Λίβανος, το Κοσσυφοπέδιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Αφγανιστάν σε συντονισμό με τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

"Στο πλαίσιο των συμφωνιών στρατιωτικής οικονομικής συνεργασίας, οι δραστηριότητες της Τουρκίας συνεχίζονται με το Αζερμπαϊτζάν, το Αφγανιστάν, την Αλβανία, το Μπαγκλαντές, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Γκάμπια, τη Γεωργία, το Μαυροβούνιο, το Κιργιστάν, το Κοσσυφοπέδιο, τη Βόρεια Μακεδονία, το Ουζμπεκιστάν, τη Σομαλία, την Τυνησία, το Τουρκμενιστάν και την Ουκρανία", αναφέρεται επίσης στην έκθεση.

Τείχη στα σύνορα

Ένα άλλο στοιχείο δαπανών που αποτυπώνεται στην έκθεση είναι το τείχος που κατασκευάστηκε στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράν. Αντίστοιχα, 200 εκατομμύρια λίρες δαπανήθηκαν το 2021 για τα τείχη που χτίστηκαν στα σύνορα.

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι 284 θερμικές κάμερες θα τοποθετηθούν και στα τείχη στα σύνορα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bellhara
Ελληνοτουρκικά 0

Πως και γιατί θα πρέπει να στηθεί επιχείρηση φίλιας αεροναυτικής συνοδείας της Φρεγάτας BELHARA ΚΙΜΩΝ μέχρι τη Σαλαμίνα; Οι τρείς "συμπτώσεις"

Ποιός ελέγχει πλήρως την Λιβύη και τις ακτές της Συρίας, ώστε να μην "ξεφύγει" από εκεί κανένα drone "αγνώστου...