Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Αυτή είναι η αλήθεια για τον Καναδό υποστράτηγο που υποτίθεται πως συνελήφθη ενώ πήγε να την κοπανήσει από το Αζοφσταλ; Το βιοεργαστήριο για ιούς και η σεξουαλική παρενόχληση

Εδώ και πολλές μέρες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει αναφέρει με κάθε επιφύλαξη την πληροφορία που διαρρέεται ένθεν κακείθεν πως μεταξύ των Νατοϊκών που εικάζεται πως βρίσκονται ταμπουρωμένοι στο Αζοφσταλ είναι και Καναδός υποστράτηγος. 

Τώρα νέες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως να συνελήφθη. Κάτι που πάντως δεν είναι σαφές. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ο Trevor Cadieu πιάστηκε ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από το εργοστάσιο Azovstal. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το άλλο σκέλος της ιστορίας είναι η υποτιθέμενη θέση του σύμφωνα με την οποία φέρεται να διευθύνει το νούμερο 1 βιολογικό εργαστήριο, που ειδικεύεται στην εργασία με θανατηφόρους ιούς.

Για όσους βιάζονται:

  • Ο Trevor Cadieu είναι ένας πρώην Καναδός στρατηγός υπό έρευνα για παρενόχληση από το καναδικό δικαστικό σύστημα. Δεν υπάρχουν ρωσικές έρευνες για άλλους λόγους.
  • Ο αξιωματικός έχει πράγματι ενταχθεί στις ουκρανικές δυνάμεις και αρνείται τους ισχυρισμούς, περιμένοντας να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε μια δίκη.
  • Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία σύλληψη από τους Ρώσους.
  • Καμία επίσημη πηγή δεν συνδέει τον Cadieu με τα υποτιθέμενα εργαστήρια Azovstal.

 

Ο Καναδός υποστράτηγος εν αποστρατεία γράφουν τα καναδικά μέσα πως βρίσκεται υπό αστυνομική έρευνα για φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση.
Η Εθνική Υπηρεσία Ερευνών των Καναδικών Δυνάμεων διεξάγει έρευνα κατά του Trevor Cadieu για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Trevor Cadieu αποχώρησε από τον καναδικό στρατό στις 5 Απριλίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ταξίδεψε στην Ουκρανία λίγο αργότερα με σκοπό να καταταγεί εθελοντικά στον στρατό της χώρας αυτής, ο οποίος μάχεται κατά της ρωσικής εισβολής, όπως επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα αυτή πολλαπλές πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Η Εθνική Υπηρεσία Ερευνών των Καναδικών Δυνάμεων, η οποία ερευνά τον Καντιέ, αρχικά δυσκολεύτηκε να επικοινωνήσει με τον απόστρατο υποστράτηγο, αλλά έκτοτε έχει επικοινωνήσει μαζί του. Σύμφωνα με τις πηγές, οι ανώτεροι στρατιωτικοί ηγέτες του Καναδά ενημερώθηκαν για την απόφαση του Καντιέ να ταξιδέψει στην Ουκρανία.

Όμως το φερόμενο ως θύμα της σεξουαλικής παρενόχλησης του Cadieu δήλωσε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένα άτομο που βρίσκεται υπό αστυνομική έρευνα είχε τη δυνατότητα να φύγει από τη χώρα. "Το βρίσκω σοκαριστικό", δήλωσε η γυναίκα, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί για το φόβο αντιποίνων, σε συνέντευξή της. Τι συμβαίνει εδώ;" Ισχυρίστηκε ότι οι καναδικές δυνάμεις απέκρυψαν από το κοινό την αποστρατεία του Καντιέ. Ο Cadieu έχει αρνηθεί σθεναρά οποιαδήποτε παράβαση. Η έρευνα για τον Cadieu επικεντρώνεται γύρω από τις υποτιθέμενες ενέργειες του ίδιου και ενός άλλου αξιωματικού στο Βασιλικό Στρατιωτικό Κολέγιο το 1994.

Ο Cadieu, σε δήλωσή του στο CBC, παρουσίασε την απόφασή του να αποσυρθεί από τον καναδικό στρατό ως κάτι προς το καλύτερο. "Επέλεξα να αποχωρήσω (από τον καναδικό στρατό) και διερευνώ άλλες ευκαιρίες για να συμβάλω στο γενικότερο καλό", σημείωσε. Ο εκπρόσωπος του DND Dan Le Bouthillier δήλωσε ότι η αποδέσμευση του Cadieu από τον στρατό ακολούθησε τις κατάλληλες διαδικασίες. "Καθώς είναι πλέον ιδιώτης, θα ήταν ακατάλληλο για εμάς να σχολιάσουμε περαιτέρω τα προσωπικά του σχέδια", πρόσθεσε. Η Εθνική Υπηρεσία Ερευνών των Καναδικών Δυνάμεων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι " η αποδέσμευση του μέλους δεν επηρεάζει το ερευνητικό έργο, ούτε τα προσωπικά του ταξίδια. Καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ήταν ακατάλληλο για εμάς να σχολιάσουμε περαιτέρω".

Ο Καντιέ επρόκειτο να αναλάβει τη διοίκηση του καναδικού στρατού τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά αυτό εκτροχιάστηκε αφού η στρατιωτική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για "ιστορικές καταγγελίες", όπως τις χαρακτήρισε.

Ο Καντιέ είναι ένας δημοφιλής αξιωματικός του στρατού και η αστυνομική έρευνα για τις πράξεις του προκάλεσε σχόλια υποστήριξης προς το πρόσωπό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αντίθετα, το φερόμενο θύμα του έχει αντιμετωπίσει σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο σχετικά με την ψυχική της κατάσταση και τα υποτιθέμενα κίνητρά της. Παρόμοια σχόλια έχουν γίνει κατά τη διάρκεια επίσημων συναντήσεων στο αρχηγείο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως επιβεβαίωσε η εφημερίδα αυτή μέσω πολλαπλών πηγών του υπουργείου Άμυνας.
Η γυναίκα δήλωσε ότι εξακολουθεί να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη "θεσμική προδοσία" που αντιμετώπισε από τις καναδικές δυνάμεις και το DND. Η ίδια επισήμανε ότι το DND και ο στρατός αρχικά διένειμαν δήλωση του Cadieu σε εθνικά ειδησεογραφικά πρακτορεία στην οποία αρνιόταν κάθε αδίκημα. Η ίδια εξέλαβε ότι η στρατιωτική ηγεσία και η ηγεσία του DND έδειξαν επίσημα την υποστήριξή τους στον υποστράτηγο, παρά τη συνεχιζόμενη έρευνα.

Ο Cadieu δραστηριοποιήθηκε στη Βοσνία το 1997 καθώς και στο Αφγανιστάν το 2002 και το 2006-2007.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Chrystia Freeland έχει προειδοποιήσει ότι οποιοσδήποτε Καναδός πολεμήσει υπέρ της Ρωσίας θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...