Κόσμος

Βρετανίδα ΥΠΕΞ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει έως και 10 χρόνια

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας πιστεύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα χρόνια. Σύμφωνα με τα λόγια της, "πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα μακρύ ταξίδι".

Η Λιζ Τρας πιστεύει ότι ο πόλεμος θα μπορούσε ρεαλιστικά να διαρκέσει έως και πέντε χρόνια ή ακόμη και μια δεκαετία, ανέφερε η εφημερίδα. Κάλεσε τις δυτικές χώρες να βοηθήσουν στην πλήρη απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία και δήλωσε ότι αν ο Πούτιν καταφέρει να κερδίσει εδαφικά κέρδη, θα μπορούσε να προκαλέσει "ανυπολόγιστη νέα δυστυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν στο πλαίσιο ότι η Δύση θα πρέπει να είναι πιο ενεργή στην προμήθεια όπλων στο Κίεβο. Τόσο ενεργά που η Ουκρανία θα πάρει πίσω την Κριμαία στον τρέχοντα πόλεμο. Προφανώς, με στόχο τον "πόλεμο για την Κριμαία" η Τρας εξέφρασε την πρόβλεψή της για δέκα χρόνια σύγκρουσης", σχολίασε το κανάλι Telegram "Πολιτική της χώρας".

Η Τρας φέρεται επίσης να φοβάται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν "μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σπάσει το αδιέξοδο.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ