Κόσμος

Wall Street: Ισχυρές πιέσεις στον Nasdaq από τη βουτιά του Netflix-Άνοδος για τον Dow Jones

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Μεγάλης Τετάρτης οι δείκτες της Wall Street, όπου τα κέρδη της Procter & Gamble έδωσαν ώθηση στον Dow Jones, ενώ η βουτιά στη μετοχή του Netflix, συμπαρέσυρε και τον Nasdaq.

Σύμφωνα με το Newmoney.gr, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 249,79 μονάδες ή 0,7% στις 35.160 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε οριακές απώλειες 0,06% στις 4.459,40 μονάδες. Ο Nasdaqδέχτηκε ισχυρές πιέσεις για να κλείσει με απώλειες 1,2% στις 13.453,07 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μετοχή της του Netflix υποχώρησε 35,12% μετά την απώλεια 200.000 συνδρομητών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Είναι η πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία που μειώνεται ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών και η εταιρεία προειδοποίησε ότι αναμένονται ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Η Disney, η Roku και η Warner Bros. Discovery διεύρυναν τις απώλειές τους, σημειώνοντας πτώση μεταξύ 5% και 6%. Η Paramount έχασε 8,60%. Η Tesla υποχώρησε 4,96%. Η Amazon και η Salesforce έχασαν πάνω από 2%. Η Procter & Gamble κέρδισε 2,5%. Η IBM ενισχύθηκε κατά 7,10%.

Μικρές διακυμάνσεις κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού και του Brent να τερματίζουν με μικτά πρόσημα.

Tο συμβόλαιο του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate, παράδοσης Μαΐου που έληξε σήμερα, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση 19 σεντς ή 0,2% υψηλότερα, κλείνοντας στα 102,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου πρόσθεσε 14 σεντς ή 0,1% και τερμάτισε στα 102,19 δολάρια το βαρέλι.

Tο συμβόλαιο Ιουνίου για το Brent υποχώρησε την Τετάρτη κατά 45 σεντς ή 0,4% και έκλεισε στα 106,80 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω ανησυχιών για μείωση της ζήτησης.

Η Fed τονίζει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν ισχυρές, με τις εταιρείες να συνεχίζουν να μεταφέρουν την αύξηση του κόστους στους καταναλωτές.

Στην αγορά ομολόγων, από το υψηλό τριών ετών υποχώρησε απόδοση του αμερικανικού 10ετούς και συγκεκριμένα κατά οχτώ μονάδες βάσης στο 2,85%.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...