Κόσμος

Το σχέδιο που επινόησαν οι Γερμανοί για έμμεσες παραδόσεις βαρέων όπλων στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα παράσχει στην Ουκρανία πυρομαχικά και εκπαίδευση για βαρύ πυροβολικό καθώς ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δέχεται πιέσεις να παράσχει περισσότερη υποστήριξη στην προσπάθεια να αποκρούσουν τις ρωσικές δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εκπαίδευση και τα πυρομαχικά αφορούν το PzH 2000, ένα αυτοκινούμενο σύστημα πυροβολικού ταχείας βολής, το οποίο στέλνει η Ολλανδία στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο. Η εκπαίδευση θα μπορούσε να παρασχεθεί στην Πολωνία ή τη Γερμανία, αλλά όχι στην Ουκρανία λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων από τη Ρωσία, είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι συνομιλίες μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας είναι εμπιστευτικές. 

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει δεχθεί έντονες πιέσεις, μεταξύ άλλων από μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού του, να αυξήσει τη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής βαρέων όπλων. 

Είπε στους δημοσιογράφους μετά από βιντεοκλήση με το G-7 και άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ την Τρίτη ότι η Γερμανία έχει στρατολογήσει τους αμυντικούς εργολάβους της χώρας για να βοηθήσουν στην ενίσχυση των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία αφού εξαντλήσει κυρίως τα διαθέσιμα αποθέματα από τις δικές της ένοπλες δυνάμεις.

Ο Scholz είπε την Τρίτη ότι είναι σημαντικό να παραδοθούν όπλα που είναι άμεσα διαθέσιμα και αποτελεσματικά για την άμυνα της Ουκρανίας.
 
Αντί να προσφέρει απευθείας προμήθειες, η Γερμανία θα παράσχει σύγχρονα τανκς σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που είναι πρόθυμες να στείλουν εξοπλισμό σοβιετικής εποχής στην Ουκρανία, τον οποίο οι στρατιώτες εκεί εκπαιδεύονται να χειρίζονται, είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος. Είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση ποιοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη θα προμηθεύουν την Ουκρανία, είπε ο αξιωματούχος.

Στη δήλωσή του, ο καγκελάριος δεν ανέφερε καμία άμεση παράδοση βαρέων όπλων όπως τανκς από τη Γερμανία. Αντίθετα, επανέλαβε ότι η Γερμανία και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ έπρεπε να αποφύγουν να γίνουν μέρος της σύγκρουσης στον πόλεμο της Ρωσίας. 

Ο Σόλτς είπε επίσης ότι η Γερμανία ήταν έτοιμη να στείλει περισσότερα αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα και ανέφερε πυρομαχικά πυροβολικού χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ