Κόσμος

Ισπανία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για διακίνηση ναρκωτικών

Η Ισπανική Αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 19 Απριλίου, ότι κατάφερε ένα καίριο «χτύπημα» στη συμμορία που εξειδικευόταν στην κατασκευή ταχύπλοων σκαφών, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ναρκωτικών μέσω της θαλάσσιας οδού.

Όπως ενημέρωσαν σχετικά οι Αρχές, συνολικά 22 άνθρωποι συνελήφθησαν και 20 σκάφη κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών που διενεργήθηκαν στις πόλεις Ποντεβέντρα και Λα Κορούνια (βόρεια), Μαδρίτη, Σαλαμάνκα (βορειοδυτική Μαδρίτη) και Βαρκελώνη, όπως και στη βόρεια Πορτογαλία.

Η εγκληματική οργάνωση είχε εξειδικευθεί στην «κατασκευή και την ανάπτυξη ταχύπλοων, τα οποία χρησιμοποιούνταν στη συνέχεια για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών μέσω θαλάσσης», διευκρινίζουν οι Αρχές.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Aστυνομία, μπορεί να διακρίνει κανείς ένα τεράστιο υπόστεγο με πολλά αναποδογυρισμένα σκαριά σκαφών, όπου είχαν δημιουργηθεί χώροι για να κρύψουν τα ναρκωτικά απευθείας στον σκελετό του πλοίου.

Μεταξύ των μελών της οργάνωσης βρίσκονταν άνθρωποι «με υψηλή κατάρτιση» στην κατασκευή αυτών των σκαφών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα ταχύπλοα μεταφέρονταν προς «διάφορες περιοχές» της Ιβηρικής Χερσονήσου, προτού χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των ναρκωτικών στη «νότια ζώνη της Ισπανίας».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache-india-turkia
Κόσμος 0

Σεισμός στην Ευρασία! Η Τουρκία είναι η χώρα που σαμπόταρε και εμπόδισε την προγραμματισμένη παράδοση 3 ελικοπτέρων Apache στην Ινδία -Ξεκίνησε «Ψυχρό Πόλεμο»

Αποκάλυψη που φέρνει σεισμό: Η Τουρκία απέδειξε την εχθρική της στάση έναντι της Ινδίας και τώρα το Νέο Δελχί ετοιμάζει...
Πολιτική 0

Είχε δίκιο ο Όργουελ- Τι απίστευτο πρότεινε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες για την διαδικτυακή ανωνυμία στην ΕΕ προκαλώντας σοκ

Το διαδίκτυο είναι ο μόνος ακόμη ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών και απόψεων και αυτό ενοχλεί πολλούς στις Βρυξέλλες
Ελληνοτουρκικά 0

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - «Τους προκαλέσαμε»: Τυχαία δημοσίευση της Ελληνικής ΠΑ θεωρήθηκε από τους Τούρκους «πρόκληση» - Μας «έβαλαν στη θέση μας»

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αφήνουν να εννοηθεί σαφώς ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία το έκανε για να «τους μπει στο...