Η Τουρκία φιλοδοξεί να κάνει την Κωνσταντινούπολη διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο καθώς βλέπει ότι μετά τις δυτικές κυρώσεις «φουσκώνουν» οι λογαριασμοί Ρώσων ολιγαρχών στις τουρκικές τράπεζες.
«Μετά την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας χιλιάδες Ρώσοι εγκαταλείπουν την χώρα τους και έρχονται στην Τουρκία. Οι νεότεροι σε ηλικία προσπαθούν να πάρουν χρήματα με την κάρτα τους από τα ΑΤΜ τουρκικών τραπεζών, τα οποία όμως δεν λειτουργούν.
Πρέπει να αλλάξουν τα ρούβλια που έχουν μαζί τους, αν και σε χαμηλή τιμή, ή εάν έχουν ευρώ ή δολάρια, σε καλύτερη. Τελευταία οι τουρκικές τράπεζες παρατηρούν πόσο δημοφιλείς έχουν γίνει οι λογαριασμοί τους για πιο πλούσιους Ρώσους πολίτες. ΄Όσοι δεν βρίσκονται σε λίστα κυρώσεων, μπορούν ακόμη να ανοίγουν λογαριασμό».