Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Αυστρία: Ο Πούτιν μας είπε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τις πληρωμές σε ευρώ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ ότι η χώρα του μπορεί να συνεχίζει να πληρώνει σε ευρώ τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου, κατά τη συνάντηση που είχαν εντός της εβδομάδας, δήλωσε ο Κ. Νεχάμερ, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει προειδοποιήσει την Ευρώπη με περιορισμό των ροών φυσικού αερίου ζητώντας οι πληρωμές των προμηθειών να γίνονται πλέον σε ρούβλια, ως απάντηση για τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κ. Νεχάμερ είχε δηλώσει ότι είχε "εξαιρετικά άμεσες, ανοιχτές και σκληρές" συνομιλίες με τον Βλ. Πούτιν κοντά στη Μόσχα τη Δευτέρα, σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συζητήσεις για τη διασφάλιση του εφοδιασμού της χώρας του με φυσικό αέριο.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Αυστρία που προμηθεύεται το 80% του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία αντιτίθεται στην επιβολή άμεσου εμπάργκο φυσικού αερίου στη Μόσχα από την ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να στραφεί έξαφνα σε άλλους προμηθευτές.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Νεχάμερ σήμερα, ο Πούτιν είπε "ότι ο εφοδιασμός φυσικού αερίου είναι εξασφαλισμένος, ότι η Ρωσία θα παραδώσει τις συμβατικά συμφωνημένες ποσότητες και ότι οι πληρωμές μπορούν να συνεχιστούν να γίνονται σε ευρώ".

Παράλληλα, ο καγκελάριος της Αυστρίας επανέλαβε την αντίθεσή του σε επιβολή εμπάργκο, αναφέροντας ότι αυτό "θα σήμαινε ότι τόσο η (αυστριακή) βιομηχανία όσο και τα νοικοκυριά θα υποστούν σοβαρή ζημιά".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...
Ρωσία 0

Η Ρωσία "παγώνει" το πρόγραμμα ανάπτυξης του πυραύλου Zmeevik "δολοφόνου των αεροπλανοφόρων"-Οι "πυραυλικές προτεραιότητες" της Μόσχας (Βίντεο)

Η απόφαση του Κρεμλίνου να μην διασκορπίσει τους οικονομικούς του πόρους σε ανάπτυξη νέων πυραυλικών συστημάτων όπως ο...