Κόσμος

Πρόβα πολέμου στα νορβηγικά σύνορα! Το αεροπλανοφόρο 5ης γενιάς της Βρετανίας ολοκληρώνει μεγάλη άσκηση

Το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Prince of Wales οδήγησε περισσότερους από 3.000 ναυτικούς και Βασιλικούς Πεζοναύτες εντός του Αρκτικού Κύκλου για να επιδείξουν τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου να «προστατεύσει τη «βόρεια πλευρά» της Ευρώπης έναντι οποιουδήποτε επιτιθέμενου».

Η Task Force ένωσε περισσότερα από 27.000 άτομα προσωπικό, πολεμικά πλοία, τεθωρακισμένα και αεροπορική δύναμη από περισσότερους από δύο δωδεκάδες συμμάχους και εταίρους του ΝΑΤΟ για την Cold Response 2022, τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση που φιλοξενήθηκε στη Νορβηγία από τον Ψυχρό Πόλεμο.

«Το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Βρετανίας, το HMS Prince of Wales, ηγήθηκε του ναυτικού στόλου, επιδεικνύοντας την ικανότητά του να ενεργεί ως πλοίο διοίκησης του ΝΑΤΟ – έναν ρόλο που θα έχει για το υπόλοιπο του 2022. Τα αεροπλανοφόρα ήταν μέχρι στιγμής βόρεια, με περισσότερους από 1.000 ναυτικούς να αποκτούν την πρώτη τους εμπειρία δραστηριοποίησης στην περιοχή της Αρκτικής. Οι ναυτικοί του Βασιλικού Ναυτικού ξεπέρασαν τα όρια του τι μπορεί να κάνει η ναυαρχίδα των 65.000 τόνων, καθώς το πλήρωμα ανέπτυξε νέους τρόπους εργασίας και αντιμετώπισης θερμοκρασιών έως και -30 Κελσίου».

Ο διοικητής του HMS Prince of Wales, ο Υποπλοίαρχος Steve Higham, είπε:

«Καθώς συνεχίζουμε να δραστηριοποιούμαστε εντός και γύρω από την Αρκτική με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, οι ναύτες του HMS Prince of Wales συνεχίζουν να μαθαίνουν τις δεξιότητες και να χτίζουν την εμπειρία που επιτρέπει στο Βασιλικό Ναυτικό να ξεπεράσει τα όρια των επιχειρήσεων αερομεταφορέων του Ηνωμένου Βασιλείου στην κρύο, σκληρό περιβάλλον».

Προστέθηκε στο δελτίο τύπου:

«Ο ρόλος του πλοίου στην άσκηση είδε τη δουλειά του δίπλα-δίπλα με ένα εύρος βρετανικής και συμμαχικής αεροπορικής δύναμης από μαχητικά F-35B Lightning stealth μέχρι τα μοναδικά αεροσκάφη Osprey MV22 των Αμερικανών και ελικόπτερα Sea Stallion. Η δεκαπενθήμερη άσκηση – πέρα ​​από αρκετούς μήνες προπαρασκευαστικής εκπαίδευσης τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Αρκτική – επέτρεψε στο Βασιλικό Ναυτικό να επιδείξει μερικές από τις μοναδικές του ικανότητες, από την εκτόξευση επιδρομών κομάντο από υποβρύχια έως τη λειτουργία ενός αεροπλανοφόρου πέμπτης γενιάς για πρώτη φορά.

Οι Βασιλικοί Πεζοναύτες άσκησαν και εξάσκησαν νέες τακτικές επιδρομής για αποστολές μυστικότητας στην ύπουλη νορβηγική ακτογραμμή, με την υποστήριξη των δυνάμεων του κράτους υποδοχής, καθώς και τη διεξαγωγή πιο τακτικών ελιγμών και ασκήσεων που είχαν τελειοποιηθεί για περισσότερο από μισό αιώνα ως ειδικοί του Ηνωμένου Βασιλείου στον πόλεμο της Αρκτικής. Εν τω μεταξύ, δύτες από το HMS Grimsby βυθίστηκαν στα παγωμένα φιόρδ για να εξουδετερώσουν τις νάρκες και να ανοίξουν το δρόμο για τις ομάδες εργασίας να πλεύσουν με ασφάλεια.

Τα θαλάσσια ελικόπτερα Wildcat του Βασιλικού Ναυτικού – που συνήθως απαντώνται πάνω από τον ωκεανό, όχι τη στεριά – ένωσαν τα συνήθη στοιχεία της δύναμης ελικοπτέρων Commando για να επεκτείνουν τις ικανότητές τους ψηλά στη Νορβηγία. Το Wildcat χρησιμοποίησε το ραντάρ Seaspray, που χρησιμοποιείται συνήθως για το κυνήγι ύποπτων πλοίων, στη στεριά για πρώτη φορά, επιλέγοντας στόχους για τους συντρόφους του, πετώντας παράλληλα με το κανονικό πεδίο μάχης των Βασιλικών Πεζοναυτών, 847 Naval Air Squadron. Παρείχαν πληροφορίες και δύναμη πυρός σε συντρόφους στο έδαφος, βοηθούμενοι από τα πυροβόλα Cobra του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ».

Ο υπουργός Άμυνας, βουλευτής Μπεν Γουάλας είπε:

«Συγχαίρω όλο αυτό το προσωπικό από όλες τις υπηρεσίες που έχουν επιτύχει τόσα πολλά στην Αρκτική τις τελευταίες εβδομάδες. Έχοντας επισκεφθεί ο ίδιος την άσκηση, μπορώ να καταθέσω τις δύσκολες συνθήκες και τον απόλυτο επαγγελματισμό και το καλό τους χιούμορ στη διατήρηση των λειτουργιών καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται