Κόσμος

Ο εξόριστος αντίπαλος του Πούτιν... Μ. Χοντορκόφσκι: «Θα χτυπήσει και το ΝΑΤΟ»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 35η ημέρα, ενώ εξόριστος αντίπαλος του Βλαντίμιρ Πούτιν πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα σταματήσει μετά την εισβολή στη γείτονα χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, εξόριστος αντίπαλος του Πούτιν, πιστεύει ότι ο ηγέτης της Ρωσίας θα πλήξει και το έδαφος του ΝΑΤΟ.

«Θα επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο – όχι απαραίτητα με ρουκέτες, αλλά, για παράδειγμα, με τρομοκρατικές επιθέσεις», είπε ο Ρώσος, πρώην ολιγάρχης σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα DIE ZEIT, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Γερμανία Γιώργο Παπά.

«Πόλεμος εναντίον των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ»

«Στη Γερμανία πρέπει να καταλάβουν ότι ο Πούτιν και ο στενός κύκλος εξουσίας, είναι πεπεισμένοι ότι στην Ουκρανία διεξάγουν πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ – και κατά συνέπεια εναντίον του ΝΑΤΟ», εξηγεί ο Χοντορκόφσκι. 

«Εκείνο που σκέφτεται είναι: θα μείνει το ΝΑΤΟ ενωμένο αν περάσω τα σύνορα με την Πολωνία ή τις χώρες της Βαλτικής; Μπορώ να το δοκιμάσω!», λέει ο Χοντορκόφσκι. Ποια είναι η δική του εκτίμηση για τη στάση του ΝΑΤΟ; «Προσωπικά, πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ δεν θα αντιδράσει», λέει ο Χονρορκόφσκι, «ως εκ τούτου, θα πάψει να υπάρχει. Αυτό ακριβώς θέλει ο Πούτιν».

Ο Χοντορκόφσκι ήταν επικεφαλής της εταιρείας πετρελαίου «Yukos» και ένας από τους μεγαλύτερους ολιγάρχες στη Ρωσία, μέχρι το 2003, όταν καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση. Σήμερα ζει εξόριστος στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...