Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Βερολίνο: Ουκρανοί εθνικιστές κάλυψαν ένα αναμνηστικό σοβιετικό άρμα T-34 με την oυκρανική σημαία

Σήμερα το πρωί, 30 Μαρτίου, άγνωστοι βάνδαλοι κάλυψαν με μια τεράστια ουκρανική σημαία ένα αναμνηστικό σοβιετικό άρμα T-34, το οποίο εγκατέστησαν 500 μέτρα από το Ράιχσταγκ στο πάρκο Tiergarten.

Σύμφωνα με το rbb24.de, η αστυνομία δεν αντέδρασε με κανέναν τρόπο στο αδίκημα, λέγοντας ότι «όσο δεν υπάρχουν ζημιές, η αστυνομία δεν θα είναι ενεργή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 09:30 η σημαία δεν κάλυπτε πλέον το τανκ. Ποιος την αφαίρεσε είναι άγνωστο. Τα μέσα ενημέρωσης διευκρινίζουν ότι άλλο ένα περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στο Treptow Park, όπου η πύλη εισόδου βάφτηκε με μεγάλα μπλε και κίτρινα αστέρια.

Νωρίτερα, στην πολωνική πόλη Bialystok, Ουκρανοί βάνδαλοι βεβήλωσαν ένα μνημείο νεκροταφείο όπου είναι θαμμένοι 25.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου. Άγνωστοι τύλιξαν τα μνημεία των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού και του Πολωνικού Στρατού, που ήταν τοποθετημένα στο στρατιωτικό νεκροταφείο, με μια ταινία στο χρώμα της ουκρανικής σημαίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...