Κόσμος

Ιρπίν: Ουκρανοί στρατιώτες φυγαδεύουν το συνεργείο της ΕΡΤ σε καταφύγιο

Με το συνεργείο της ΕΡΤ η δημοσιογράφος φυγαδεύτηκε από Ουκρανούς στρατιώτες σε καταφύγιο  για να γλιτώσουν από τους ρωσικούς πυραύλους που έπεφταν «βροχή».

Όλα έγιναν λίγο πριν από τις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης και η πρώτη ρουκέτα έπεσε σε σπίτια στη Στογιάνκα. Όλοι έτρεξαν στο καταφύγιο. Ο εικονολήπτης Άγγελος Μισιρλής συνέχισε να βιντεοσκοπεί ενώ ο συνάδελφός του, Χάρης Καλαμπόκης, μάζεψε βιαστικά τα μηχανήματα.

Οι ρουκέτες έπεφταν η μια μετά την άλλη και ένας στρατιώτης βγήκε από το καταφύγιο για να βοηθήσει το συνεργείο της ΕΡΤ. «Ελάτε, ελάτε» τους είπε βιαστικά ενώ οι ρουκέτες συνέχιζαν να πέφτουν.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι δύο εικονολήπτες μπήκαν στο υπόγειο καταφύγιο ενώ οι Ρώσοι σφυροκοπούσαν το χωριό που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το Ίρπιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η ώρα περνούσε αλλά ο βομβαρδισμός συνεχιζόταν. Όπως είπε η Ευτυχία Πενταράκη, «η σκέψη μας τρέχει στους λιγοστούς κατοίκους που έχουν αποφασίσει να μείνουν στη Στογιάνκα αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε».

Ακόμα και οι στρατιώτες άνοιξαν για λίγο τη μικρή ξύλινη πόρτα του καταφυγίου αλλά το σφυροκόπημα τούς ανάγκασε να μπουν και πάλι μέσα.

«Είναι λίγο πριν από τις 4. Μέσα στο σκοτεινό καταφύγιο νιώθουμε ο ένας την παρουσία του άλλου πιο έντονη από ποτέ. Και ας ήμασταν οι περισσότεροι άγνωστοι μέχρι τότε», αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.

Και συνεχίζει: «Στο καταφύγιο ήταν μια ακόμη δημοσιογραφική αποστολή από την Οδησσό. Ο Κώστια με τη γυναίκα του και την αδελφή της που ήρθαν από το Χάρκοβο και ήταν ψύχραιμοι, γιατί εκεί έζησαν τα χειρότερα».Μιάμιση ώρα αργότερα ο βομβαρδισμός σταμάτησε και δειλά τα μέλη της αποστολής βγήκαν από το καταφύγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Θέλαμε να πάμε να δούμε τι έγιναν οι κάτοικοι της Στογιάνκα, αλλά οι στρατιώτες μας είπαν ότι δεν είναι ασφαλές και ότι καλύτερα να φύγουμε για το Κίεβο. Στον δρόμο της επιστροφής μάθαμε για την πρόοδο που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και όλοι ευχηθήκαμε εκείνοι που έμειναν πίσω να κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί» καταλήγει η Ευτυχία Πενταράκη.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της δημοσιογράφου, οι σειρήνες ήχησαν και πάλι απόψε στο Κίεβο, ενώ, όπως είπε, η αίσθηση που επικρατεί μετά και τον νέο γύρω διαπραγματεύσεων είναι ότι οι Ρώσοι δεν αποσύρονται, αλλά ανασυντάσσονται…

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ