Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Το σχέδιο Καντίροφ για να ξεπαστρέψει το Αζοφ-Τσετσένοι έσωσαν εκκλησία στην Μαριούπολη-Υποχρεωτικές προσευχές σε τζαμιά (Βίντεο)

Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως από χθες ο ηγέτης των Τσετσένων Ρ. Καντίροφ βρίσκεται στην Μαριούπολη. «Σε δύο μέρες θα ξεκινήσει ο αποκλεισμός του Azovstal. Ο Καντίροφ πραγματοποίησε «στρατιωτικό συμβούλιο» αναφέρουν πηγές για τις πρώτες του κινήσεις. 

Το Azovstal έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο πως είναι η γιάφκα του Τάγμaτος Αζόφ σαν μια πόλη μέσα στην πόλη. 

Ο Καντίροφ τοποθετήθηκε και για τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας: "Η γνώμη μου είναι ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα. Κατά τη γνώμη μου, είναι απαραίτητο να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε: να καταστρέψουμε τους Μπαντερίτες, τους Ναζί και τους Σαϊτάνους. Μόνο τότε θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια".

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η πληροφορία πως οι Τσετσένοι που πολεμούν στην ρωσική πλευρά στην Μαριούπολη προστάτεψαν την κεντρική εκκλησία της πόλης από τους μαχητές του Τάγματος Αζοφ. 
Οι μουσουλμάνοι Τσετσένοι δηλαδή δεν άφησαν τους Ουκρανούς ναζί που ήθελαν να τη χρησιμοποιήσουν ως θέση βολής, και μάλιστα η εκκλησία προστατεύθηκε με κόστος ζωές Τσετσένων.

 

https://twitter.com/BittenBySin/status/1507796665880743940

 

Ισλαμική προσευχή για τους Τσετσένους στρατιώτες στην Ουκρανία

Την ίδια στιγμή στο κεντρικό τζαμί του Γκρόζνι που αποκαλείται «Η Καρδιά της Τσετσενίας» πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες ειδικές συναντήσεις προσευχής «για τη διατήρηση της ζωής και της υγείας» των ειδικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία (φωτό κάτω). Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ για να υποστηρίξει τη ρωσική «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Ορισμένοι συμμετέχοντες ομολόγησαν στο Kavkaz.Realii ότι η παρουσία ήταν υποχρεωτική, συγκεντρώνοντας πολλούς υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης στον τόπο λατρείας υπό την απειλή απόλυσης.

Το "Tahajjud Namaz" είναι μια εθελοντική νυχτερινή προσευχή, η οποία δεν αποτελεί μέρος των πέντε υποχρεωτικών καθημερινών ισλαμικών προσευχών και πιστεύεται ότι ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο είναι πιο πολύτιμη στον Αλλάχ. Συνήθως απαγγέλλεται στο σπίτι και δεν υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις τζαμιών όπως αυτές στο Γκρόζνι. Το πλήθος των πιστών συγκεντρώθηκε με κοινωνικά μηνύματα, διευκρινίζοντας ότι διατέθηκαν ειδικά μέσα μεταφοράς και δεν επιτρέπονται δικαιολογίες: «Όποιος δεν μπορεί να έρθει για διάφορους λόγους, γράφει επιστολή παραίτησης και μετά να μείνει σπίτι» έλεγαν τα μηνύματα.

Στο τέλος οι συγκεντρωμένοι ήταν πάρα πολλοί, και δεν μπόρεσαν όλοι να μπουν στο τζαμί, συμμετέχοντας στην προσευχή από το δρόμο. Μια γυναίκα είπε ότι «οι άντρες προσεύχονταν μέσα, ενώ εμείς οι γυναίκες αναγκαζόμασταν να κάνουμε όλο το Tahajjud στην αυλή, με τρεις βαθμούς κάτω από το μηδέν». Η προσευχή μεταδόθηκε επίσης από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, το οποίο παρουσίαζε μέλη της οικογένειας του Καντίροφ να προσεύχονται στον δεύτερο όροφο του τζαμιού.

Η θρησκευτική διοίκηση των Τσετσένων Μουσουλμάνων ανακοίνωσε ότι οι νυχτερινές προσευχές θα γίνονται τακτικά σε όλα τα τζαμιά της δημοκρατίας, «αν ο Αλλάχ το επιτρέψει». Ο ίδιος ο Καντίροφ διέδωσε ένα μήνυμα στην τσετσενική γλώσσα στο οποίο υπενθυμίζει ότι η συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία «είναι υποχρέωση όλων των Μουσουλμάνων, αφού ο αντίπαλος προσβάλλει τον Ύψιστο, τη θρησκεία και τον προφήτη», ενώ ο θάνατος σε αυτή τη σύγκρουση «Θα είναι κάτι τόσο ιερό όσο αυτό των μαρτύρων του Προφήτη Μωάμεθ». Ο πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι «η είδηση ​​της μεγάλης προσευχής του λαού ενέπνευσε πολύ τους μαχητές μας, οι ίδιοι είπαν ότι χάρη σε αυτήν έμειναν ζωντανοί, χωρίς τραυματισμούς και υπό την προστασία του Αλλάχ».

Ο Τσετσένος ιμάμης της γαλλικής πόλης της Νίκαιας, Ramzan Magomadov, ωστόσο, υπενθύμισε ότι το Ισλάμ απαγορεύει τους πολέμους εισβολής σε άλλα εδάφη, «και εδώ είναι ένας πόλεμος κατοχής από τη Ρωσία, δεν έχει καμία σχέση με τον Αλλάχ». Οι Τσετσένοι που κατοικούν στην Ουκρανία παρατάσσονται «με τους άπιστους για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους από ξένη επιθετικότητα», ενώ οι Τσετσένοι στον Καύκασο και σε άλλες χώρες θα πρέπει απλώς να παραμείνουν απομακρυσμένοι σε αυτή τη σύγκρουση: «Ένας μουσουλμάνος που ζει στη Ρωσία πρέπει να προτιμά τη φυλακή αντί να συμμετέχει σε μια εισβολή και να αντιμετωπίζει βέβαιο θάνατο», τόνισε. 

Ένας ισλαμικός ιεροκήρυκας από την επαρχία Kurčaloev στην Τσετσενία, ο οποίος προτίμησε να παραμείνει ανώνυμος, είπε στο Kavkaz.Realii ότι «το κύριο χαρακτηριστικό της προσευχής ενός μουσουλμάνου πρέπει να είναι η ειλικρίνεια, επομένως η υποχρέωση να είναι παρών στο τζαμί καθιστά την προσευχή όλων αναποτελεσματική». 

 

Σε άλλο βίντεο παιδιά Τσετσένων εμφανίζονται με όπλα και ορκίζονται πίστη την Ρωσία 

https://twitter.com/UkraineUpdates5/status/1508329509094887431

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ