Κόσμος

Αφγανιστάν: Συνεχίζουν τους περιορισμούς οι Ταλιμπάν-Εμπάργκο στους υπαλλήλους χωρίς γενειάδες

Το «υπουργείο δημόσιας ηθικής» των Ταλιμπάν περιπολούσε τη Δευτέρα στις εισόδους όλων των κυβερνητικών γραφείων, ελέγχοντας εάν οι υπάλληλοι έχουν γένια και εάν τηρούν τον αυστηρό κώδικα ενδυμασίας, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Τρεις πηγές ανέφεραν ότι εκπρόσωποι του Υπουργείου Διάδοσης της Αρετής και Πρόληψης της Φαυλότητας έδιναν οδηγίες σε όλους τους κρατικούς υπαλλήλους να μην ξυρίζουν τα γένια τους, να φορούν παραδοσιακά ρούχα που αποτελούνται από μακριές, φαρδιές μπλούζες και παντελόνι, όπως επίσης καπέλο ή τουρμπάνι.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι από εδώ και στο εξής δεν θα μπορούσαν να εισέλθουν στα γραφεία και τελικά θα απολυθούν εάν δεν πληρούν τους κανόνες ενδυμασίας.

Οι Ταλιμπάν, υπαναχώρησαν πριν απο λίγες ημέρε από την απόφαση να επιτρέψουν στα κορίτσια να φοιτούν σε γυμνάσια και λύκεια, λίγες μόλις ώρες μετά την επαναλειτουργία τους, χωρίς να εξηγήσουν σαφώς γιατί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα είχαν ζητήσει επίσηςαπό τις αεροπορικές εταιρίες στο Αφγανιστάν να μην επιτρέπουν στις γυναίκες να επιβιβάζονται σε αεροπλάνα, αν δεν συνοδεύονται από έναν άνδρα της οικογενείας τους, έγινε γνωστό από τις ίδιες τις εταιρείες.

Στο τέλος Δεκεμβρίου οι Ισλαμιστές, που κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν στα μέσα Αυγούστου, είχαν ήδη απαγορεύσει στις γυναίκες να κάνουν ταξίδια μεγαλύτερα των 72 χιλιομέτρων χωρίς τη συνοδεία άνδρα συγγενή τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ