Κόσμος

Oι Ταλιμπάν έβαλαν τέλος στο βρετανικό BBC στο Αφγανιστάν

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν που σχηματίστηκε από το κίνημα των Ταλιμπάν (παράνομο στη Ρωσία) απαγόρευσε την τηλεόραση του BBC Pashto στη χώρα, ανέφερε την Κυριακή το αφγανικό τηλεοπτικό κανάλι TOLO News.

Σύμφωνα με το TOLO News, το γραφείο του BBC Pashto TV επιβεβαίωσε ότι όλα τα προγράμματα στη γλώσσα Pashto, Farsi και Uzbek έχουν απαγορευτεί στο Αφγανιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφού η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τον τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και την έναρξη της αποχώρησης των στρατευμάτων της, οι Ταλιμπάν  ξεκίνησαν επίθεση εναντίον των αφγανικών κυβερνητικών δυνάμεων. Στις 15 Αυγούστου, μαχητές των Ταλιμπάν εισέβαλαν στην Καμπούλ χωρίς να συναντήσουν καμία αντίσταση και απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της αφγανικής πρωτεύουσας μέσα σε λίγες ώρες. Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι δήλωσε ότι παραιτήθηκε για να αποτρέψει οποιαδήποτε αιματοχυσία και στη συνέχεια εγκατέλειψε τη χώρα. Στις 6 Σεπτεμβρίου, οι Ταλιμπάν δήλωσαν ότι είχαν αναλάβει τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας και την επόμενη ημέρα ανακοίνωσαν μια νέα προσωρινή κυβέρνηση. Ωστόσο, η κυβέρνηση αυτή δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από κανένα από τα κράτη του κόσμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ