Ο Ρώσος ολιγάρχης, ο οποίος δραστηριοποείται στην Βρετανία εδώ και δύο δεκαετίες, είναι από τα πρόσωπα, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία «παγώνουν» στο πλαίσιο των κυρώσεων της Βρετανίας σε βάρος της Ρωσίας.
Στις κυρώσεις περιλαμβάνεται η απαγόρευση συναλλαγών με άτομα και επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, ταξιδιωτική απαγόρευση και περιορισμοί στις μετακινήσεις.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, έχει δηλώσει ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν ασφαλή καταφύγια για όσους έχουν υποστηρίξει την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία».
Ο Αμπράμοβιτς, ο πιο γνωστός Ρώσος ολιγάρχης της Βρετανίας, ανέλαβε την Τσέλσι το 2003 και έχει δηλώσει ότι θα πουλήσει την ομάδα, με τα «καθαρά έσοδα» να πηγαίνουν προς όφελος των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.
Η κυβέρνηση είπε ότι η Τσέλσι θα ελέγχεται συνεχώς.
Εκτός του Αμπράμοβιτς στην βρετανική λίστα περιελήφθησαν επίσης οι Ρώσοι ολιγάρχες Ιγκόρ Σέτσιν, Όλεγκ Ντεριπάσκα και Ντμίτρι Λεμπέντεφ.
Ο Ντεριπάσκα έχει μετοχές στον όμιλο En+Group, ο Σέτσιν είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft και ο Λεμπέντεφ είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Διευθυντών της Bank Rossiya.