Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Εισβολή στην Ουκρανία: Αποκάλυψε ο Λουκασένκο κατά λάθος σχέδιο ρωσικής εισβολής στη Μολδαβία; (Βίντεο)

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο φαίνεται να αποκάλυψε... μπροστά στις κάμερες ότι οι δυνάμεις του Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν σχέδια να εισβάλουν στη Μολδαβία. Ο πολεμοχαρής φίλος του Πούτιν απευθύνθηκε σε αξιωματούχους ασφαλείας (πιθανότατα την Τρίτη) ενώ στεκόταν μπροστά σε έναν χάρτη μάχης που φαίνεται να δείχνει μια προγραμματισμένη επιχείρηση από τη νότια Ουκρανία στον μικροσκοπικό γείτονά της, σύμφωνα με το news.sky.com.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο χάρτη διακρίνονται προτεινόμενα σχέδια μάχης για τα ρωσικά στρατεύματα σε όλη την Ουκρανία. Περιέχει λεπτομερείς γραμμές επίθεσης της Ρωσίας προς την Ουκρανία, μερικές από τις οποίες υλοποιήθηκαν τις πρώτες ημέρες της εισβολής - όπως οι δυνάμεις που εισέβαλαν στο Κίεβο από τον βορρά και προς τη Χερσώνα από την Κριμαία. 

Αλλά δείχνει επίσης αρκετές επιθέσεις που δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί - με μία μάλιστα να έχει ως ορμητήριο το λιμάνι της Οδησσού με στόχο τη Μολδαβία, υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία σχεδιάζει να βαδίσει στρατεύματα στη γείτονα της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι ήδη στην Υπερδνειστερία υπάρχει άγνωστος αριθμός ρωσικών δυνάμεων. Η μη αναγνωρισμένη δημοκρατία κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Μολδαβία το 1990, οπότε και διακήρυξε την ανεξαρτησία του υποβοηθούμενο από Ρώσους, Κοζάκους και Ουκρανούς εθελοντές. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...