Κόσμος

Τρόμος στην Ισπανία: Ξύπνησε σε σακούλα νεκροτομείου λίγο πριν τον ανοίξουν

Ο περίεργος «θάνατος» στα χαρτιά του Gonzalo Montoya Jimenez εξακολουθεί να είναι ανεξήγητος μέχρι σήμερα, αφού τρεις επαγγελματίες ιατροί τον δήλωσαν όλοι νεκρό όταν ήταν ακόμα ζωντανός.

Συχνά όταν κάποιος ξεραίνεται σε βαθύ ύπνο λέμε πως «αυτός πέθανε στον ύπνο».

Αυτό κατά κυριολεξία ισχύει και για έναν άνδρα, που ήταν κλεισμένος σε μια ισπανική φυλακή καθώς η ικανότητά του να κοιμάται τόσο βαθιά σχεδόν είχε αποτέλεσμα να υποβληθεί σε αυτοψία ενώ ήταν ακόμα ζωντανός.

Ο 29χρονος Γκονζάλο Μοντόγια Χιμένεθ βρέθηκε -υποτίθεται- νεκρός στο κελί του, όπου εξέτιε ποινή για ληστεία, το 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγινε έλεγχος από τρεις διαφορετικούς ιατρούς, προτού μεταφερθεί στο νεκροτομείο της φυλακής στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας του Κεντρικού Σωφρονιστικού Κέντρου Asturias στη βορειοδυτική Ισπανία.

Έχοντας φτάσει στο νεκροτομείο μέσα στην ειδική τσάντα, οι παθολόγοι ξαφνικά άκουσαν έναν θόρυβο από την τσάντα.

Όπως φαίνεται ο κύριος Χιμένεθ ροχάλιζε δυνατά.

Αποδείχθηκε ότι δύο από τους γιατρούς που τον είχαν ελέγξει στο κελί του, είδαν ότι ήταν αναίσθητος και προφανώς δεν μπορούσαν να βρουν σημάδια ζωής ή στοιχεία βίας.

Κηρύχθηκε νεκρός και μια ώρα αργότερα το ίδιο έκανε και ένας ιατροδικαστής.

Για καλή του τύχη ο γιατρός κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν, αφού σημάδεψε το σώμα με οδηγίες για το νυστέρι, ο άνδρας άρχισε ξαφνικά να ξυπνάει.

 

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε άλλο νοσοκομείο για να αναρρώσει από οτιδήποτε ήταν αυτό που το έκανε να μην δώσει σημεία ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλά κανείς στη φυλακή δεν μπορούσε να καταλάβει πώς συνέβη.

Εκπρόσωπος της ισπανικής υπηρεσίας φυλακών είπε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω τι συνέβη στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής, αλλά τρεις γιατροί είδαν κλινικά σημάδια θανάτου, οπότε δεν είναι ακόμη σαφές προς το παρόν γιατί ακριβώς συνέβη αυτό».

Αργότερα έγινε φανερό ότι ο άνδρας είχε παραπονεθεί ότι ένιωθε άρρωστος την προηγούμενη μέρα και οι γιατροί ισχυρίστηκαν ότι το σώμα του είχε δείξει σημάδια ακαμψίας και το δέρμα του ήταν μωβ, ένα κλασικό σημάδι ότι το σώμα δεν έπαιρνε αρκετό οξυγόνο.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση για το τι συνέβη, αλλά είπαν ότι ο άνδρας ξύπνησε και ζήτησε να δει τη γυναίκα του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν είναι “βρώμικες βόμβες”: Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν οι Ουκρανικές δυνάμεις με τις οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου- Ετοιμάζεται ο Πούτιν

Τι είναι το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο η Ουκρανία θα λάβει οβίδες και γιατί δεν είναι «βρώμικη βόμβα»