Κόσμος

Ιράν: Θα κατασκευάσει 500 χιλιάδες κατοικίες ετησίως στη Συρία

Ο επικεφαλής της επιτροπής ανάπτυξης του ιρανικού κοινοβουλίου επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμοι να χτίζουν περισσότερες από 500.000 κατοικίες κάθε χρόνο στη Συρία, αναφέρει ισραηλινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το echedoros-a.gr.

Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το κόστος κατασκευής αυτών των κατοικιών δεν θα καταβληθεί από την ιρανική κυβέρνηση, αλλά ότι «η κυβέρνηση αναζητά να βρει μια ευκαιρία για εταιρείες του ιδιωτικού τομέα να αποκτήσουν έργα στη συριακή αγορά».

Σύμφωνα με πηγές, Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης με την κυβέρνηση της Συρίας, βάσει του οποίου το Ιράν έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει 30.000 κατοικίες στη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός του Ιράν αρμόδιος για τις οδούς και τις πόλεις, τόνισε ότι ο αριθμός είναι ‘μόνο ένας συμβολικός αριθμός’ και ότι το Ιράν μπορεί να χτίσει έως και 200.000 κατοικίες στη Συρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι δηλώσεις έρχονται μετά από πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ιρανικού υπουργείου Οδών στη Δαμασκό, κατά την οποία οι Ιρανοί συζήτησαν πώς θα συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση της Συρίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ