Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ιδού το όραμα των "Πρασίνων" για την Σουηδία: Ομοφυλοφιλία, Ισλάμ, ηλιακά κύτταρα και ηλεκτρικά αεροπλάνα

Η 45χρονη βουλευτής κλήθηκε να περιγράψει αυτό που απεικονίζεται στο σκίτσο:

"Στη μέση είναι ο Νίκλας και ο Μοχάμεντ. Έχουν ένα παιδί που κάνει πολύ ποδήλατο και οι τρεις τους ζουν σε ένα σπίτι με ηλιακούς θερμοσίφωνες. Η γειτόνισσά τους Lisa ήταν κοντά στο να εγκαταλείψει τη μαιευτική το 2021, αλλά μετά τη μεταρρύθμιση του ωραρίου εργασίας μας κατάφερε να παραμείνει και τώρα είναι μια ευτυχισμένη συνταξιούχος που νοικιάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο όταν χρειάζεται να πάει κάπου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τα δάση τα πάνε καλά και μακριά στη θάλασσα υπάρχουν πάρκα για windsurf. Η κλιματική αλλαγή έχει ανακοπεί, οπότε στις διακοπές ο Νίκλας και ο Μοχάμεντ μπορούν να πηγαίνουν το παιδί τους με ηλεκτρικό αεροπλάνο στα σουηδικά βουνά, όπου το χιόνι έχει επανέλθει".

Το σκίτσο έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας από αυτούς που γράφουν για το άρθρο του DN είναι ο συγγραφέας και ανεξάρτητος συγγραφέας Jens Ganman, ο οποίος χαρακτηρίζει το σχέδιο "τρελό".

Λέει ότι στην αρχή νόμιζε ότι επρόκειτο για σάτιρα, αλλά στη συνέχεια ανακάλυψε ότι η εικόνα είχε πράγματι δημοσιευτεί στο DN, "με κάθε σοβαρότητα".

"Ως σατιρικός, ευχαριστώ το Κόμμα των Πρασίνων που προώθησε τη Märta Stenevi και τον Per Bolund ως ηγέτες του κόμματος - ως πολίτης, θέλω κυρίως να κλάψω. Όπως και να έχει, το όραμά τους για το μέλλον της Σουηδίας είναι εντελώς μη ρεαλιστικό και πνευματικά στο επίπεδο των «Τελετάμπις». Το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπουν τα σημερινά προβλήματα ακόμη και όταν τα τρώνε στο κεφάλι σαν χρηματοκιβώτιο που έπεσε από τον πέμπτο όροφο", γράφει ο Jens Ganman.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ