Κόσμος

Eνοπλη επίθεση στη συριακή έρημο- Έξι μέλη των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης (IRG) σκοτώθηκαν

Έξι μέλη των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης (IRG) σκοτώθηκαν και περισσότερα από 14 άλλα τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε ένοπλη επίθεση στη συριακή έρημο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος AlWASL.

Ο ιστότοπος επικαλείται επιτόπιες πηγές που ανέφεραν ότι η επίθεση έλαβε χώρα ενώ η αυτοκινητοπομπή κατευθυνόταν από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού' προς την έρημο Παλμύρα στην επαρχία Χομς, σημειώνοντας ότι η αυτοκινητοπομπή αποτελούνταν από δέκα τετρακίνητα οχήματα φορτωμένα με μαχητές, εκτός από δύο τεθωρακισμένα οχήματα και ένα όχημα φορτωμένο με όπλα και πυρομαχικά".

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ένοπλοι μαχητές στόχευσαν τη φάλαγγα αφού είχε διασχίσει την πόλη Αλ Νταμίρ χρησιμοποιώντας πολυβόλα και αντιαεροπορικά όπλα, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για περίπου 20 λεπτά.

Οι επιτιθέμενοι διέφυγαν βαθιά μέσα στην έρημο αφού σκότωσαν έξι μαχητές, μεταξύ των οποίων έναν Ιρανό διοικητή πεδίου ονόματι Hajj Jabbar Abu Farshad, εκτός από τον τραυματισμό περισσότερων από 14 μελών διαφόρων βαθμών και την πρόκληση υλικών ζημιών.

Μετά την επίθεση, οι ιρανικές πολιτοφυλακές απέκλεισαν το μέρος και ξεκίνησαν μια ευρεία εκστρατεία ''χτενίσματος'', αφού έφεραν τεράστιες ενισχύσεις από την ύπαιθρο της Δαμασκού και της Χομς.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, οι ιρανικές πολιτοφυλακές έχουν δεχθεί αρκετές επιθέσεις από μαχητές που πιστεύεται ότι συνδέονται με την μαχητική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ