Κόσμος

Οι Σέρβοι δε βλεπουν με καλό μάτι την αμερικανική βάση στην Αλβανία

Ως εξαιρετική είδηση χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου, Άρμεντ Μεχάι την ανακοίνωση για τη συγκρότηση του επιχειρησιακού αρχηγείου της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη (SOCEUR) στην Αλβανία, γράφει η σερβική ‘Informer’.

Το δημοσίευμα έχει τον τίτλο «Τι είναι πάλι αυτό; Οι Αμερικανοί θέλουν να εξαπλωθούν στα Βαλκάνια, οι Αλβανοί τους βοηθούν, πλησιάζουν και έχουν ήδη ΒΑΣΗ ΝΟΤΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ».

«Πρόκειται για μια σπουδαία απόφαση που επιβεβαιώνει σθεναρά τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής μας», δήλωσε ο Μεχάι σε ανάρτησή του στο Facebook, όπως αναφέρει η (κοσοβάρικη) Koha.

Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ για την Ευρώπη ανακοίνωσε στις 6 Ιανουαρίου ότι θα δημιουργήσει μια βάση αρχηγείου ειδικών δυνάμεων στην Αλβανία προκειμένου να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της παρουσίας της στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...