Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Άρχισαν τις...κουμπουριές πάλι Αρμενία & Αζερμπαϊτζάν (Βίντεο)

Ένταση πάλι μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν...

Σύμφωνα με το Μπακού Αρμενικά στρατεύματα στη συνοριακή επαρχία που βρίσκεται στο Başarkeç -Ermenis,  άνοιξαν πυρ κατά θέσεων του Αζερμπαϊτζάν στο Kelbajar. Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι ή τραυματισμοί. Στη δήλωση του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, αναφέρθηκε ότι γύρω στις 13.50 τοπική ώρα, Αρμένιοι στρατιώτες στην Upper Sorca της επαρχίας Basarkecher της Αρμενίας άνοιξαν πυρ κατά των θέσεων που ανήκουν στον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στην επαρχία Kelbajar.

Σημειώθηκε ότι με πυρά αντιποίνων απάντησαν τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν και δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί μεταξύ των στρατιωτών του Αζερμπαϊτζάν. Αναφέρθηκε ότι η κατάσταση στην περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το Ερεβάν οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνση των αρμενικών θέσεων του χωριού Verin Shorzha, στην περιοχή Gegharkunik είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της κοινότητας Artyom Yeranosyan  στο Sputnik Αρμενία ."Αυτοί (η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν ) άρχισαν να πυροβολούν και τα παιδιά μας κατέστειλαν τα πυρά. Δεν είναι σαφές από τι διαμέτρημα πυροβολούν, αλλά το σημείο από το οποίο εκτοξεύτηκε είναι τρία χιλιόμετρα από το χωριό μας. Οι πυροβολισμοί συνεχίζονταν για περίπου μία ώρα", είπε. Ο Yeranosyan πρόσθεσε ότι πυροβολισμοί ακούστηκαν στο ίδιο το χωριό. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αρμενική πλευρά δεν έχει τραυματίες ή νεκρούς.

Σημείωσε ότι την τελευταία φορά που οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ ήταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Άντε βγάλε άκρη δηλαδή!! 

Συν τοις άλλοις η Εθνική Υπηρεσία του Αζερμπαϊτζάν για τη δράση κατά των ναρκών (ANAMA) μοιράστηκε τα στοιχεία για τις δραστηριότητες εκκαθάρισης κατά τη διάρκεια του έτους στα "απελευθερωμένα εδάφη", οι οποίες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ANAMA, συνολικά 10.472 νάρκες κατά προσωπικού και 4.775 αντιαρματικές νάρκες και 13.214 πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί έχουν ανακαλυφθεί σε σχεδόν 67,8 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα ή 6.777 εκτάρια εδάφους μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2021.

Και παράλληλα σύμφωνα μα αρμενικές πηγές το Αζερμπαϊτζάν έχασε τουλάχιστον 78 στρατιωτικούς το 2021, εκ των οποίων περισσότεροι από 13 σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μαχών. 7 στρατιώτες & 18 πολίτες έχασαν τη ζωή τους & περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν από νάρκες εδάφους. Οι αριθμοί μπορεί να είναι υψηλότεροι.

https://twitter.com/zloneversleep/status/1479266021336928257

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ