Κόσμος

Και κάπως έτσι γίνεσαι ή Μαρξιστής ή Τούρκος! Πως τα αφεντικά έβγαλαν εν ριπή οφθαλμού περισσότερα από όσα ο μέσος εργαζόμενος σε ολόκληρο το έτος

Οι παλιότεροι θα θυμούνται το τραγούδι του Τζον Λένον "Working class hero"...

Την ώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο, τα αφεντικά των μεγαλύτερων εταιρειών της Βρετανίας θα έχουν βγάλει περισσότερα χρήματα από όσα θα βγάλει ο μέσος εργαζόμενος στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ολόκληρο το έτος, σύμφωνα με την ανάλυση του τεράστιου χάσματος στις αμοιβές μεταξύ των διευθυντικών στελεχών του FTSE 100 και όλων των άλλων στη χώρα.

Το High Pay Centre, ένα think tank που αγωνίζεται για δικαιότερη αμοιβή των εργαζομένων, δήλωσε ότι μέχρι τις 9 το πρωί της Παρασκευής, την τέταρτη εργάσιμη ημέρα του 2022, ένας διευθύνων σύμβουλος του FTSE 100 θα έχει πληρωθεί σε ωριαία βάση περισσότερο από τον ετήσιο μισθό του Βρετανού εργαζόμενου, με βάση τα στοιχεία για τις μέσες μέσες αποδοχές και για τις δύο ομάδες.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι του FTSE 100 αμείβονταν κατά μέσο όρο με 2,7 εκατ. λίρες το 2020, τα οποία είναι τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για ολόκληρο το έτος. Αυτό αντιστοιχεί σε 86 φορές τον μέσο μισθό των 31.285 λιρών για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι περισσότερες εταιρείες του FTSE 100 δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τις αμοιβές των διευθυνόντων συμβούλων για το οικονομικό έτος που λήγει το 2021, αλλά το 57% αυτών που το έχουν κάνει έχουν καταγράψει αύξηση σε σχέση με τα επίπεδα του 2020, αναφέρει η έκθεση του High Pay Centre.

Ο Γκάρι Σμιθ, γενικός γραμματέας του συνδικάτου GMB, το οποίο εκπροσωπεί 600.000 εργαζόμενους, δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι τα αφεντικά αμείβονται 173 φορές περισσότερο από το ποσό που εισπράττουν οι φροντιστές που διακινδυνεύουν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.

Κάτι τέτοια διαβάζει κανείς και μετά γίνεται ή Μαρξιστής ή... Τούρκος από τον θυμό του! 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ