Κόσμος

Βρετανία: 79χρονος κόλλησε γρίπη των πτηνών από μια πάπια

Ο ιός γνωστός και ως H5N1 προκαλεί το θάνατο περίπου του 50% των ανθρώπων που προσβάλλει, με τη μετάδοση όμως από πτηνά σε ανθρώπους να είναι σπάνια.

Ο πρώην μηχανικός σιδηροδρόμων προσβλήθηκε λόγω της στενής και τακτικής επαφής του με 160 πάπιες που φρόντιζε στην περιοχή όπου μένει. Μάλιστα 20 από τις πάπιες ζούσαν στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση αλλά καλά στην υγεία του, αν και συντετριμμένος από το γεγονός ότι όλες οι αγαπημένες του πάπιες θανατώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές στη Βρετανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο κόσμος δε συνειδητοποιεί ότι οι πάπιες είναι έξυπνες, αλλά και γλυκές. Κάθονταν στις παντόφλες μου για να τις ζεστάνουν πριν τις φορέσω. Το σπίτι δεν ήταν ποτέ άδειο και δεν ήμουν ποτέ μόνος. Τώρα είναι σαν νεκροτομείο», είπε ο κ. Γκόσλινγκ.

Η Βρετανία είναι αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα με τη μεγαλύτερη έξαρση της γρίπης των πτηνών που πιστεύεται ότι έχει πλήξει μέχρι τώρα τη χώρα. Ήδη έως και 2 εκατομμύρια πτηνά πιστεύεται ότι έχουν θανατωθεί.

Οι αρχές δημόσιας υγείας διαβεβαιώνουν ότι μετά από εξετάσεις έχει διαπιστωθεί πως ο κ. Γκόσλινγκ δεν έχει μεταδώσει τον ιό σε άλλους ανθρώπους. Τονίζουν δε ότι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι πολύ χαμηλός, με τους πολίτες να καλούνται να μην αγγίζουν άρρωστα ή νεκρά πτηνά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ