Κόσμος

Της...φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες! Τα Χριστούγεννα του Τζόκοβιτς και η ακλόνητη πίστη του

Το νούμερο ένα στον κόσμο στο ανδρικό τένις, ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, που περνάει ην γνωστή περιπέτειά του στην Αυστραλία, απέδειξε για πολλοστή φορά την ακλόνητη πίστη του στον Χριστό.

Έστειλε μήνυμα στον αδελφό του, στο οποίο σημειώνει ότι "ο Θεός βλέπει τα πάντα" και ότι "η ηθική, ως το μεγαλύτερο ιδανικό, είναι μια ανύψωση του πνευματικού".

Ο Djordje Djokovic αποκάλυψε το μήνυμα στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, στην οποία μίλησαν επίσης ο πατέρας του Srdjan, η μητέρα του Dijana και ο θείος του Goran.

Ενόψει του τουρνουά Grand Slam τένις Australian Open στη Μελβούρνη, η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς για την Αυστραλία ακυρώθηκε από τις αρχές της πολιτείας Βικτώριας, οι οποίες δήλωσαν ότι δεν προσκόμισε τα "κατάλληλα πρότυπα απόδειξης" για την ιατρική απαλλαγή από τον εμβολιασμό COVID-19.

Ως αποτέλεσμα, στον Τζόκοβιτς απαγορεύτηκε η είσοδος στην Αυστραλία και του ανακοινώθηκε ότι θα απελαθεί από τη χώρα.

Αυστραλιανό δικαστήριο ανέβαλε για τη Δευτέρα την απόφαση σχετικά με την έφεση του Τζόκοβιτς κατά της απαγόρευσης εισόδου.

Κρατείται στο ξενοδοχείο Melbourne Park Hotel - ένα κέντρο κράτησης μεταναστών.

"Η δική μου χάρη είναι πνευματική, ενώ η δική τους είναι υλική", πρόσθεσε ο αστέρας του τένις στο μήνυμα.

Ο Τζόρτζε Τζόκοβιτς, adef;ow toy ast;era, δήλωσε ότι η απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία που επιβλήθηκε στον αδελφό του ήταν το "μεγαλύτερο αθλητικό και διπλωματικό σκάνδαλο στην ιστορία".

 

Στο πλευρό του Νόβακ Τζόκοβιτς ο Πατριάρχης Σερβίας, ο οποίος έστειλε το μήνυμά του στον «Νόλε» μέσω του Instagram.

Ο Θεός είναι μεγάλος και ξέρεις ποιος είσαι, αναφέρει ο Πατριάρχης για να δώσει κουράγιο στον Τζόκοβιτς και την περιπέτειά του στη, Αυστραλία. Μάλιστα ο Πατριάρχης Σερβίας απευθύνεται στα προβλήματα του Τζόκοβιτς, εν μέσω Χριστουγέννων, (με το Ιουλιανό ημερολόγιο) και του αναφέρει πως οι Σέρβοι είναι στο πλευρό του.

Ο Τζόκοβιτς περνά την πιο σημαντική γιορτή της Ορθόδοξης υπό κράτηση

Ένας ιερέας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στη Μελβούρνη ζήτησε άδεια από τις αρχές μετανάστευσης για να επισκεφθεί τον εννέα φορές πρωταθλητή του Australian Open για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα.

Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν τις βίζες άλλων ξένων τενιστών και η υπουργός Εσωτερικών Κάρεν Άντριους είπε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν βρίσκεται σε αιχμαλωσία. «Είναι ελεύθερος να φύγει όποτε το αποφασίσει και οι συνοριακές δυνάμεις θα το διευκολύνουν πραγματικά», είπε σε συνέντευξή της στο «Κανάλι 9», αναφέρει το BBC.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται