Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Καζακστάν όπως Λευκορωσία και Ουκρανία; Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πρωτεύουσα Αλμάτι (βίντεο-εικόνες)

Τα στρατεύματα των Ενόπλων Δυνάμεων του Καζακστάν ηττώνται από τις δυνάμεις των διαδηλωτών.

Αφού ο πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Zhomart Tokayev ανακοίνωσε την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης και στρατεύματα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφέρθηκαν στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, έγινε γνωστό ότι μέσα σε μόλις μία ώρα οι διαδηλωτές έθεσαν σε φυγή τον στρατό του Καζακστάν. Η κατάσταση αποδείχθηκε τόσο κρίσιμη που οι στρατιωτικοί αναγκάστηκαν να φορτωθούν σε στρατιωτικά φορτηγά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να υποχωρήσουν, ενώ οι διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν ένα από τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, υποσχόμενοι να μην βλάψουν τους στρατιωτικούς που είχαν κλειστεί στο εσωτερικό τους, με την προϋπόθεση της οικειοθελούς παράδοσης του εξοπλισμού και των όπλων.

Στη φωτογραφία που παρουσιάζεται μπορείτε να δείτε τη στιγμή του αποκλεισμού ενός τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων του Καζακστάν και τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των διαδηλωτών και του διοικητή του πολεμικού οχήματος.

Ωστόσο, έχει εμφανιστεί ένα βίντεο που δείχνει πώς οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων του Καζακστάν υποχωρούν επειγόντως από τις θέσεις που είχαν προηγουμένως καταλάβει, γεγονός που οφείλεται στις απειλές των διαδηλωτών ότι θα χρησιμοποιήσουν βόμβες μολότοφ σε περίπτωση άρνησης υπακοής.

https://avia.pro/sites/default/files/images/0001_5.mp4

Κρίνοντας από το βίντεο που παρουσιάζεται, οι αρχές της χώρας, οι δυνάμεις ασφαλείας και τα στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στις πόλεις έχουν χάσει εντελώς τον έλεγχο της κατάστασης, γεγονός που δεν αποκλείει την πιθανότητα ο πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Zhomart Tokayev να αναγκαστεί να στραφεί προς τη Ρωσία για βοήθεια, καθώς η πιθανότητα βίαιης κατάληψης της εξουσίας στη χώρα είναι εξαιρετικά υψηλή.

https://avia.pro/sites/default/files/images/0002_3.mp4


Η ρωσική πλευρά δεν έχει ακόμη σχολιάσει επίσημα την κατάσταση στη γειτονική χώρα, ωστόσο είναι πιθανό η Μόσχα να προσφέρει ήδη έκτακτη βοήθεια στο Καζακστάν, καθώς η χώρα αυτή είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους της Ρωσίας.

https://avia.pro/sites/default/files/images/0004.mp4


"Δεν μπορούμε να χάσουμε το Καζακστάν. Όλα ακολουθούν το ίδιο σενάριο - Ουκρανία, Λευκορωσία, τώρα Καζακστάν. Οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι η Ρωσία θα χάσει τον πιο σημαντικό σύμμαχό της και αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί, ειδικά στο πλαίσιο των επιθετικών δηλώσεων του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία ",  σημειώνει ο αναλυτής της Avia.pro.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...