Κόσμος

Σουηδία: Mε κορονoϊό το βασιλικό ζεύγος – Ποια η κατάσταση της υγείας τους

«Ο βασιλιάς και η βασίλισσα, που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και με την τρίτη δόση, έχουν ήπια συμπτώματα και αισθάνονται καλά δεδομένων των συνθηκών, αναφέρουν τα Ανάκτορα στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

Παράλληλα η χώρα σημείωσε νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19, καταγράφοντας 11.507 κρούσματα την 30η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Υγείας που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς το τέταρτο κύμα του ιού σαρώνει τη χώρα και θέτει υπό νέα πίεση το σύστημα υγείας.

Τα στοιχεία των ημερήσιων λοιμώξεων συνήθως αναθεωρούνται κάπως, καθώς τυχόν καθυστερημένες καταγραφές επιπλέον κρουσμάτων προστίθενται στο εθνικό σύνολο για μια δεδομένη ημέρα. Το προηγούμενο ρεκόρ των 11.376 κρουσμάτων είχε σημειωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020.

Αύξηση νοσηλειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο κύμα των κρουσμάτων Covid-19, εν μέρει λόγω της περισσότερο μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον, έπληξε τη Σουηδία αργότερα σε σχέση με τους σκανδιναβούς γείτονές της αλλά τις τελευταίες εβδομάδες είχε ως αποτέλεσμα μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Για την περίοδο τεσσάρων ημερών από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, καταγράφηκαν 42.969 νέα κρούσματα και 20 θάνατοι, σύμφωνα με τα στοιχεία. Η Σουηδία προσέλκυσε τη διεθνή προσοχή απορρίπτοντας το μέτρο της σκληρής καραντίνας καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Αυξημένα μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Υπηρεσία Υγείας αναμένει ότι η Όμικρον, η οποία μεταδίδεται ευκολότερα σε σχέση με άλλες παραλλαγές, θα προκαλέσει νέα κορύφωση ημερήσιων κρουσμάτων γύρω στα μέσα Ιανουαρίου.

Η χώρα ενίσχυσε τα μέτρα για τις δημόσιες συγκεντρώσεις τον περασμένο μήνα και προέτρεψε όλους όσοι μπορούν, να εργάζονται από το σπίτι, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού.

Μπαρ και εστιατόρια θα σερβίρουν μόνο καθήμενους πελάτες και το κοινό θα πρέπει επίσης να κάθεται σε μεγαλύτερες εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...