Κόσμος

Το αναγνωρίζει και ο ΟΗΕ! Βασανιστήρια η καταστολή εναντίον των διαδηλωτών του κορονοϊου (Βίντεο)

Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν σε εικόνες οι οποίες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, όπως αναφέραμε και χθες, και δείχνουν έναν αστυνομικό σκύλο να επιτίθεται σε διαδηλωτή στην Ολλανδία. 

Ο Νιλς Μέλζερ, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, θέλει τώρα να καταθέσει μαρτυρία για τη βία από την αστυνομία εναντίον ανθρώπων που διαδηλώνουν κατά των περιορισμών της πανδημίας και του εμβολιασμού.

Το 2022, ο Melzer θα επισκεφθεί την Ολλανδία, την Πολωνία και τη Γαλλία με επίκεντρο την αστυνομική βία. Πριν από αυτό, τώρα θέλει πληροφορίες για την αστυνομική βία που λαμβάνει χώρα σε σχέση με διαδηλώσεις του κορονοϊού, γράφει στο Twitter.

«Ζητώ από τα θύματα, τους μάρτυρες και τις οργανώσεις να υποβάλουν επαληθεύσιμα στοιχεία για αυτό και άλλα περιστατικά», έγραψε, επισυνάπτοντας βίντεο από τη βία της Κυριακής στο Άμστερνταμ.

Ο Nils Melzer πρόσφατα είχε κατηγορήσει τη Σουηδία και άλλες χώρες που εμπλέκονται στην υπόθεση Assange ότι υπέβαλαν τον ιδρυτή του Wikileaks Julian Assange σε παρατεταμένα «ψυχικά βασανιστήρια».

Εννέα άτομα παραμένουν υπό κράτηση

Εννέα από τα 30 άτομα που συνελήφθησαν ενώ συμμετείχαν στην απαγορευμένη διαδήλωση της Κυριακής κατά των κανόνων για τον κοροναϊό παραμένουν υπό κράτηση, ανακοίνωσε η αστυνομία τη Δευτέρα.

Επτά από τους εννέα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για επίθεση κατά της αστυνομίας και οι άλλοι δύο είχαν παράνομα όπλα, δήλωσε η αστυνομία στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Nu.nl.

Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με πρόστιμο ή εξωδικαστικό συμβιβασμό. Παρά την απαγόρευση, περίπου 10.000 άνθρωποι προσήλθαν για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση στο Museumplein, πολλοί από τους οποίους διαδήλωσαν μέσα στην πόλη προς το Westerpark όταν η αστυνομία τους διέταξε να αποχωρήσουν. Εκεί προσχώρησαν σε μια διαδήλωση που διοργάνωσε το Forum voor Democratie.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ