Κόσμος

Βραζιλία: Χιλιάδες εκτοπισμένοι και 18 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 280 τραυματίστηκαν από σφοδρές πλημμύρες που σάρωσαν τη βορειοανατολική Βραζιλία, σύμφωνα με αξιωματούχους. Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης Ρούι Κόστα από την πόλη Ιλχέους, μία από περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, πλημμύρες σημειώθηκαν σε σχεδόν 40 πόλεις στην πολιτεία Μπάγια. «Πρόκειται για μια τεράστια τραγωδία. Δεν θυμάμαι να έχω δει κάτι τέτοιο στην πρόσφατη ιστορία της Μπάγια... Είναι πραγματικά τρομακτικό, υπάρχουν τόσα πολλά σπίτια και δρόμοι που είναι κάτω από το νερό» είπε.

Πάνω από 35.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής άμυνας και προστασίας της Μπάγια. Στην πόλη Ιταμπέ, οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσει ένα φράγμα το Σάββατο, εντείνοντας τις ανησυχίες για νέες πλημμύρες.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Βραζιλίας προειδοποιούν ότι υπάρχει κίνδυνος για νέες πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Μπάγια, με πιθανότητα οι βροχοπτώσεις να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, σύμφωνα με το Agencia Brasil. Οι συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν στην πολιτεία τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

''Πνίγεται'' η Χερσώνα! Τεράστιες καταστροφές από την έκρηξη στο υδροηλεκτρικό φράγμα- Δρόμοι γέμισαν νερά, ποτάμια κινούνται προς τα... πίσω! (Εικόνες-Βίντεο) (upd)

«Ουκρανικά πλήγματα χτύπησαν το φράγμα» λέει η Μόσχα – Συμβούλιο Ασφάλειας συγκαλεί ο Ζελένσκι