Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Στα ανατολικά συνεχίζει να κατευθύνεται το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω του αγωγού Yamal-Europe

Ο αγωγός Yamal-Europe, που συνήθως παραδίδει ρωσικό φυσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη, έστελνε το αέριο πίσω στην Πολωνία για έβδομη συνεχόμενη ημέρα τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού φορέα εκμετάλλευσης δικτύου Gascade.

Όπως γράφει το πρακτορείο Reuters, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι ροές στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανοπολωνικά σύνορα πήγαιναν ανατολικά στην Πολωνία με ωριαίο όγκο σχεδόν 1,2 εκατ. κιλοβατώρων (kWh/h) το πρωί της Δευτέρας.

Τα αποτελέσματα των δημοπρασιών έδειξαν ότι η ρωσική εταιρεία Gazprom δεν είχε κλείσει χωρητικότητα για εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe για τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι η Gascade, η οποία λαμβάνει ρωσικό φυσικό αέριο και το μεταφέρει εντός της Γερμανίας, ανήκει στην WIGA, μια κοινοπραξία της Gazprom και της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Wintershall DEA.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Γερμανία μεταπωλεί ρωσικό φυσικό αέριο στην Πολωνία και την Ουκρανία αντί να ανακουφίσει την αγορά, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την αντιστροφή, και την εκτόξευση των τιμών, στους Γερμανούς εισαγωγείς αερίου.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πούτιν. Οι εισαγωγείς φυσικού αερίου δεν απάντησαν στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...