Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Oι Ένοπλες Δυνάμεις της Σουηδίας θα απενεργοποιούν drones πολίτων

«Όσοι χρησιμοποιούν επαγγελματικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη συμπεριφέρονται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων με αυτον τον τρόπο. Ένα από τα προβλήματα είναι ότι η πλειονότητα όσων αγοράζουν ιδιωτικά  drones δεν τηρούν τους κανόνες. Υπολογίζω ότι το 90% δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ulf Lepp, αντισυνταγματάρχης και επικεφαλής της προστασίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις σουηδικές ένοπλες δυνάμεις.

Τα ανεπιθύμητα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εμφανίζονται επανειλημμένα εκεί όπου επιχειρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και σε μέρη όπου δεν επιτρέπεται η πτήση τους. Ως απάντηση, αναπτύσσεται η ικανότητα απενεργοποίησης αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

« Έχουμε αγοράσει πολλά διαφορετικά συστήματα και τα δοκιμάζουμε. Τι είναι και πώς λειτουργούν δεν είναι γνωστό δημοσίως, αλλά είναι αποτελεσματικά», λέει ο Ulf Lepp.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αγοράσει πολλά συστήματα στη Σουηδία και στο εξωτερικό. Έχουν διάφορους τρόπους εντοπισμού και εξουδετέρωσης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και επί του παρόντος διερευνούν πώς μπορεί να γίνει αυτό με τρόπο που να είναι συμβατός με τη σουηδική νομοθεσία.

 «Πρέπει να συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε τα συστήματα και να βελτιώνουμε περαιτέρω τις δυνατότητές μας. Τα εμπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη όλων των μεγεθών αποτελούν ήδη πρόβλημα σήμερα και πρέπει να είμαστε σε θέση να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Η κατάσταση μπορεί να περιγραφεί ως Άγρια Δύση, επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες», λέει ο Ulf Lepp.

Η αρχή επισημαίνει ότι τα εμπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να μετατραπούν σε όπλα με την τοποθέτηση εκρηκτικών υλών, όπως έχει συμβεί σε αρκετές συγκρούσεις. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές εάν συγκρουστούν με αεροσκάφη - κάτι που μπορεί να συμβεί εάν δεν τηρούνται οι ζώνες απαγόρευσης πτήσεων, γνωστές ως ζώνες περιορισμού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ