ευρωπαικη ενωση
Κόσμος

Bloomberg: Απρόθυμες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η Γαλλία και η Γερμανία προτιμούν να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Οι δύο χώρες αντιτίθενται στην επιβολή νέων κυρώσεων ενάντια στη χώρα. Όπως μεταδίδει το μέσο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία προτιμούν να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία πριν δημοσιοποιήσουν λίστα κυρώσεων.

 

Για διεύθυνση κυρώσεων μιλά η Φον ντερ Λάιεν

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, πως το ευρωπαϊκό μπλοκ είναι έτοιμο να διευρύνει τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία σε συνεργασία με εταίρους του, σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία.

 

«Επιπλέον επιθετικές ενέργειες ενάντια στην Ουκρανία θα έχουν τεράστιο κόστος για τη Ρωσία», δήλωσε η πρόεδρος.

«Τον Ιούνιο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας ανέθεσε να σκεφτούμε κάποιες εναλλακτικές και από τότε εργαζόμαστε πάνω σε αυτό σε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους. Είμαστε προετοιμασμένοι», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Υφίσταται ήδη σε ισχύ ένα ολόκληρο πακέτο οικονομικών κυρώσεων που στοχεύουν στον οικονομικό τομέα, τον τομέα της ενέργειας και την άμυνα. Η απάντησή μας σε οποιαδήποτε επιπλέον επιθετικότητα μπορεί να πάρει τη μορφή ενίσχυσης και διεύρυνσης των υπάρχοντων κυρώσεων και, φυσικά, είμαστε έτοιμοι να πάρουμε επιπρόσθετα άνευ προηγουμένου μέτρα», επισήμανε

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...